Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Μονίλια: κάλυψη των οπωρώνων από την ρόδινη κορυφή έως 5% άνθησης

Μονίλια: κάλυψη των οπωρώνων από την ρόδινη κορυφή έως 5% άνθησης

Το παθογόνο διαχειμάζει ως μυκήλιο σε μουμιοποιημένους καρπούς πάνω στο δένδρο και σε έλκη προσβεβλημένων κλαδίσκων. Από αυτούς τους καρπούς και τα έλκη, προέρχονται οι πρωτογενείς μολύνσεις που μολύνουν τα άνθη.

► Σημαντικό μέτρο πρόληψης της ασθένειας είναι η εξαφάνιση των αρχικών εστιών μόλυνσης. Αυτό μπορεί να γίνει με τον καθαρισμό και την καταστροφή όλων των κλάδων που φέρουν έλκη, καθώς και των μουμιοποιημένων καρπών στα δέντρα και το έδαφος.

► Σε αρκετές περιοχές ύστερα από τις σύντομες βροχοπτώσεις, αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας και υψηλά ποσοστά υγρασίας.

► Οι ανθήρες και το στίγμα αποτελούν τα ευαίσθητα όργανα του άνθους που μπορεί να προσβληθούν από την Μονίλια (στάδιο D – E). Οι πρωτογενείς μολύνσεις γίνονται με βροχή ή υψηλή υγρασία (απαιτούν 17- 24 ώρες διύγρανση φύλλου), σε θερμοκρασία 5-270 C.

► Συστήνεται η κάλυψη των οπωρώνων στο στάδιο από την ρόδινη κορυφή έως 5% άνθησης. 

► Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων (μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο):

Bacillus amyloliquefaciens subsp. plantarum D747 (6), Boscalid + Pyraclostrobin (3), Captan (4), Copper hydroxide (3), Copper oxychloride (4), Cyproconazole (3), Cyprodinil (2), Cyprodinil +Fludioxonil (1), Cyprodinil +Tebuconazole (1), Difenoconazole (2), Fenbuconazole (4), Fenpyrazamine (3), Fluopyram + Tebuconazole (2), lime sulphur (calcium polysulphid) (1), Mancozeb (4), Myclobutanil (2), Penthiopyrad (1), Prochloraz (3), Saccharomyces cerevisiae las02 (8), Tebuconazole (3), Tebuconazole + Trifloxystrobin (2), Thiophanate-methyl (1), ziram (3, Στο στάδιο ρόδινης κορυφής).

► Κατά την επιλογή του Φυτοπροστατευτικού Προϊόντος, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο και χρόνο εφαρμογής.

ΜΟΝΙΛΙΑ ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ

Για την επιλογή του κατάλληλου Φυτοπροστατευτικού Προϊόντος μπορείτε να επισκεφτείτε το FARMABASE επιλέγοντας καλλιέργεια (ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ/ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ)


 ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας