Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΤΑΤΑ: οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο

ΠΑΤΑΤΑ: οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο

Σε όλες τις περιοχές, οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τα παθογόνα και τους εχθρούς της καλλιέργειας.

ΦΘΟΡΙΜΑΙΑ

Διαπιστώσεις:

Σε όλες τις περιοχές υπάρχει μικρός αριθμός συλλήψεων ακμαίων και υπάρχει κίνδυνος προσβολής των νεαρών φυτών στα αρχικά στάδια.

Συστάσεις:

Σε περίπτωση εντοπισμού προσβολών μπορεί να γίνει καταπολέμηση με εφαρμογή ψεκασμών φυλλώματος.

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ

Σε όλες τις περιοχές οι φθινοπωρινές πατάτες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές του παθογόνου και επικρατούν ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για δευτερογενείς προσβολές περονοσπόρου με παρατεταμένη διύγρανση των φύλλων, συννεφιά και μέτριες θερμοκρασίες. Κηλίδες περονοσπόρου έχουν εμφανιστεί τοπικά. Σύμφωνα με τις επίσημες προγνώσεις, αναμένεται η διατήρηση των ευνοϊκών για προσβολές από τον περονόσπορο καιρικών συνθηκών ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα (βλ. γραφ.).

Συστάσεις:

Οι φυτείες που βρίσκονται σε ευαίσθητο στάδιο προσβολής από την ασθένεια (ύψος μεγαλύτερο από 15-20 εκ.) πρέπει να προστατεύονται με 7-ήμερες επεμβάσεις. Να ληφθεί υπόψη η ανάγκη κάλυψης και του νέου φυλλώματος.

ΑΛΤΕΡΝΑΡΙΑ

Διαπιστώσεις:

Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για την εκδήλωση σοβαρών προσβολών. Συστάσεις: Στις περιπτώσεις που απαιτείται να γίνεται συνδυασμένη αντιμετώπιση με τον περονόσπορο.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

FARMABASE

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας