Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023

Εσπεριδοειδή: αυξημένες προσβολές από Ψώρες, Ψευδόκοκκο και άλλους εχθρούς

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Εσπεριδοειδή: αυξημένες προσβολές από Ψώρες, Ψευδόκοκκο και άλλους εχθρούς

Στους οπωρώνες που υπάρχουν προσβολές να γίνει καταπολέμηση. Ο ψεκασμός πρέπει να είναι επιμελημένος, με έμφαση στο εσωτερικό της κόμης των δένδρων.

ΨΩΡΕΣ

Στους οπωρώνες που μετά από έλεγχο διαπιστώνονται προσβολές, να γίνει επέμβαση με εγκεκριμένα σκευάσματα στις εξής ημερομηνίες:

α) Πρώιμες περιοχές: Με την λήψη του δελτίου

β) Όψιμες περιοχές: Από 20 ως 24 Σεπτέμβρη

Επειδή αυτήν την εποχή συνυπάρχουν όλα τα βιολογικά στάδια των κοκκοειδών, περισσότερο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός θερινού πολτού με ένα από τα υπόλοιπα εγκεκριμένα φ.π. που μπορούν να συνδυαστούν με αυτόν. Τα δέντρα που θα ψεκαστούν με σκέτο θερινό πολτό πρέπει να είναι σε καλή θρεπτική κατάσταση, ποτισμένα και η επέμβαση να γίνει πρωινές ώρες ή αργά το απόγευμα.

ΨΕΥΔΟΚΟΚΚΟΣ

Να γίνει συνδιασμένη καταπολέμηση με τη ψώρα. Ο ψεκασμός πρέπει να είναι επιμελημένος, με έμφαση στο εσωτερικό της κόμης των δένδρων.

 

ΙΣΕΡΥΑ Ή ΒΑΜΒΑΚΑΔΑ – KOKKOΣ (Coccus hesperidum)

Σε οπωρώνες που υπάρχουν προσβολές να προηγηθεί έλεγχος για την παρουσία του ωφέλιμου αρπακτικού, το οποίο εφόσον υπάρχει, θα ελέγξει τους πληθυσμούς της Ισέρυας. Όπου απαιτείται επέμβαση, αυτή να πραγματοποιηθεί και για τους δυο εχθρούς στις ημερομηνίες που αναφέρονται στην ψώρα.

ΘΡΙΠΕΣ

Συνδυασμένη καταπολέμηση με τη ψώρα σε οπωρώνες που υπάρχουν προσβολές.

ΜΥΓΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για το έντομο και η πίεση των πληθυσμών μεγάλη.

Όσοι επιλέξουν τις παγίδες ως μέσο καταπολέμησης του εντόμου, να κάνουν άμεσα την ανάρτηση στις πρώιμες ποικιλίες των εσπεριδοειδών και στην πυκνότητα που προβλέπει ο κατασκευαστής. 

Όσοι επιλέξουν ψεκασμούς κάλυψης, αυτοί να ξεκινήσουν στο τέλος του Σεπτέμβρη. Σε ασυγκόμιστες όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιών και μανταρινιών, να συνεχιστεί η προστασία.

ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΙ – ΑΚΑΡΕΑ (Αculuspelecassi , AceriaSheldoni)

Ελέγχετε συστηματικά τους οπωρώνες. Επέμβαση για τους τετρανύχους χρειάζεται σε οπωρώνες που διαπιστώνετε κινητές μορφές στο 20-30% των φύλλων. Για τα ακάρεα να γίνει καταπολέμηση όπου διαπιστώνονται προσβολές.

ΦΥΛΛΟΚΝΙΣΤΗΣ - ΕΡΙΩΔΗΣ ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ

Στα νεαρά δένδρα, φυτώρια και εμβόλια να συνεχιστεί η προστασία από τον φυλλοκνίστη.

Για τον Εριώδη Αλευρώδη δεν απαιτείται επέμβαση. Σε περιπτώσεις που έχετε προσβολή, μπορείτε να στέλνετε δείγματα στην υπηρεσία μας για τον έλεγχο του παρασιτισμού και παροχή οδηγιών.

okkoeidi esperidoeidon


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

FARMABASE

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας