Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Ευνοϊκές συνθήκες προσβολής στις πατατοκαλλιέργειες πριν τη συγκομιδή

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
Ευνοϊκές συνθήκες προσβολής στις πατατοκαλλιέργειες πριν τη συγκομιδή

Η πλειονότητα των φθινοπωρινών καλλιεργειών οδεύει προς συγκομιδή και οι πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στην ασθένεια στάδιο.

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ

Διαπιστώσεις

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την διάρκεια διύγρανσης των φύλλων και τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της διύγρανσης, δημιουργούν μολυσματικές συνθήκες στις καλλιέργειες.

Γενικά, η ελάχιστη θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 100C ενώ η ατμοσφαιρική υγρασία διατηρείται πολύ ψηλά υποβοηθούμενη από τις βροχοπτώσεις. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τη διάρκεια διύγρανσης του φυλλώματος και τη θερμοκρασία διύγρανσης, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για προσβολές σε όλες τις περιοχές πατατοκαλλιέργειας.

Συστάσεις

Να συνεχιστούν οι εφαρμογές φυτοπροστασίας, στις πιο όψιμες καλλιέργειες.

ΑΛΤΕΡΝΑΡΙΑ

Διαπιστώσεις

Ο καιρός ευνοεί προσβολές από το παθογόνο.

Συστάσεις

Η ασφαλής διάγνωση και η επιλογή κατάλληλων φυτοπροσταστευτικών για την συνδυασμένη αντιμετώπιση με τον περονόσπορο να γίνει με τον γεωπόνο/σύμβουλο της καλλιέργειας.

ΦΘΟΡΙΜΑΙΑ

Διαπιστώσεις

Οι συλλήψεις των ακμαίων στο δίκτυο παγίδευσης παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία, ακολουθώντας την βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας.

Συστάσεις

Σε όλες τις περιοχές υπάρχει κίνδυνος προσβολής. Το έντομο γεννά τα αυγά του πάνω στους κονδύλους, μέσα από ρωγμές του εδάφους. Όπου κρίνεται απαραίτητο, επεμβάσεις με εντομοκτόνα τις τελευταίες εβδομάδες πριν την συγκομιδή συμβάλουν σημαντικά στη μείωση της προσβολής από το έντομο και στον περιορισμό του ποσοστού προσβολής των κονδύλων από τις προνύμφες. Εναλλακτικά, όπου απαιτείται, εφαρμόστε μετά τη συγκομιδή, κατά την αποθήκευση, εφαρμογή εγκεκριμένων εντομοκτόνων.


 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

FARMABASE

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας