Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024

Μονίλια Αμυγδαλιάς - Απαραίτητοι οι προληπτικοί ψεκασμοί

ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ,ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Μονίλια Αμυγδαλιάς - Απαραίτητοι οι προληπτικοί ψεκασμοί

Σε κάθε περίπτωση κατά τα βλαστικά στάδια  της αμυγδαλιάς και μέχρι την ολοκλήρωση της καρπόδεσης, είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν προληπτικοί ψεκασμοί εναντίον της μονίλιας.

vlastika stadia amygdalias

Η αμυγδαλιά βρίσκεται στα στάδια E-F ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή. 

ΜΟΝΙΛΙΑ (ΦΑΙΑ ΣΗΨΗ)

Η ασθένεια ενδημεί σε όλους τους νομούς της περιοχής ευθύνης της υπηρεσίας μας και ευνοείται από συνθήκες υψηλής υγρασίας λόγω βροχοπτώσεων, και χαμηλών σχετικά θερμοκρασιών.

Τα συμπτώματα της προσβολής (νεκρώσεις ξηράνσεις ανθέων, κλαδίσκων, έκκριση κόμμεος στους κλαδίσκους) ανάλογα με τις μετεωρολογικές συνθήκες, μπορεί να εκδηλωθούν και σε μεταγενέστερο στάδιο (καρπίδιο) όπου η αντιμετώπισή της είναι δύσκολη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη χαμηλή αποτελεσματικότητα των ψεκασμών. Συνεπώς πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα όλα τα προληπτικά μέτρα (ψεκασμοί σε ευνοϊκές συνθήκες για τις μολύνσεις).

Ο αριθμός των επαναλήψεων κατά την διάρκεια των ψεκασμών εξαρτάται από το φυτοπροστατευτικό προϊόν και τις μετεωρολογικές συνθήκες (όταν αναμένονται βροχοπτώσεις) που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

monilia 1

Σε όλες τις περιπτώσεις, η εφαρμογή γεωργικών φαρμάκων πρέπει να γίνεται από κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων Ο.Χ.Γ.Φ. και να εφαρμόζονται οι οδηγίες χρήσης με έμφαση στη δοσολογία, την συνδυαστικότητα και την τήρηση μέτρων προστασίας του ψεκαστή, σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.


 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

FARMABASE

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας