Τρίτη, 09 Απριλίου 2024

Προσοχή! Διαπιστώθηκε πτήση του Ευρύτομου Αμυγδαλιάς στις περιοχές των Π.Ε. Σερρών

ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ,ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Προσοχή! Διαπιστώθηκε πτήση του Ευρύτομου Αμυγδαλιάς στις περιοχές των Π.Ε. Σερρών

Από επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιούνται συστηματικά στο εγκατεστημένο δίκτυο κλωβών της υπηρεσίας για την παρακολούθηση του ευρύτομου, διαπιστώθηκε ότι ξεκίνησε η πτήση του εντόμου στις πρώιμες περιοχές της Π.Ε. Σερρών (Άμπελοι,Τριανταφυλλιά) λόγω αύξησης της θερμοκρασίας.

Δεν διαπιστώθηκε η πτήση του στην Π.Ε. Καβάλας.

Επισημαίνεται ότι η έξοδος του εντόμου και η δραστηριότητά του διαρκεί περίπου 20 - 25 ημέρες. Τα αρσενικά ξεκινούν την πτήση τους 2-3 μέρες νωρίτερα από τα θηλυκά. Το ευρύτομο θεωρείται από του σπουδαιότερους εχθρούς της αμυγδαλιάς και η μη έγκαιρη αντιμετώπισή του επιφέρει σημαντική οικονομική ζημιά στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τα παραπάνω συνιστάται να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί τις επόμενες ημέρες στις πρώιμες περιοχές της Π.Ε. Σερρών (Δήμος Βισαλτίας), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νομού θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 3-5 ημέρες αργότερα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Τονίζεται ότι οι ψεκασμοί θα πρέπει να πραγματοποιούνται κατά τις θερμές ώρες της ημέρας με ηλιοφάνεια, οπότε και εμφανίζονται μεγαλύτεροι πληθυσμοί του εντόμου σε δραστηριότητα.

ΕΥΡΥΤΟΜΟ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ποικιλία «Τέξας» η οποία είναι πιο ευαίσθητη στην προσβολή του εντόμου και μπορεί να παρουσιάσει πρόωρη καρπόπτωση.

Η εφαρμογή των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να γίνεται από κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων Ο.Χ.Γ.Φ. και να εφαρμόζονται οι οδηγίες χρήσης με έμφαση στη δοσολογία, τη συνδυαστικότητα και την τήρηση μέτρων προστασίας του ψεκαστή όπως αναγράφεται στις ετικέτες.


 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

FARMABASE

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας