EVYP
  • Διεύθυνση: ∆ρόµος Α5, ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΣΙΝΔΟΣ, 570 22 Ελλάδα
  • Τηλέφωνο: 2310 542151
  • FAX: 2310 541581
  • Ιστοσελίδα: www.evyp.gr
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προφίλ εταιρίας

Η Ελληνική Βιομηχανία Υδρολυμένης Πρωτεΐνης ΕΒΥΠ Ε.Ε., μέλος του ομίλου εταιριών Μιχαηλίδη, είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα και μια από τις πολύ λίγες στην Ευρώπη που δραστηριοποιείται στην παραγωγή υδρολυμένων φυτικών πρωτεϊνών-αμινοξέων για χρήσεις στην Γεωργία. Στων 1.000 τ.μ. εργοστάσιό της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης παράγει το εντομοελκυστικό «Dacus Bait 100®» και το ενισχυτικό θρέψης και ανάπτυξης φυτών «Amino-16®».

Το «Dacus Bait 100®» χρησιμοποιείται από το 1970 στους δολωματικούς ψεκασμούς που οργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η χρήση του σε παγίδες είναι εξίσου επιτυχής. Η αποτελεσματικότητά του αποδεικνύεται επίσης από τις μελέτες του Ινστιτούτου Χανίων και του Α.Π.Θ. Η χρήση του «Dacus Bait 100®» ενδείκνυται ακόμη για τη μύγα της Μεσογείου και τη μύγα της Κερασιάς και όλα τα δίπτερα που είναι σημαντικοί εχθροί των καλλιεργειών. Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2092/91 είναι κατάλληλο και για χρήση στη βιολογική γεωργία.

Η ΕΒΥΠ Ε.Ε. αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της σύγχρονης Γεωργίας για προϊόντα καινοτόμα, αποτελεσματικά και οικονομικά, στράφηκε τα τελευταία τρία χρόνια και στην παραγωγή του «Amino-16®», ενός οργανικού μίγματος 16 L αμινοξέων αποκλειστικά φυτικής προέλευσης. Το «Amino-16®» είναι ένα καινοτόμο προϊόν, το οποίο παρασκευάζεται με τεχνολογία αιχμής και έχει κατοχυρωθεί με Ευρωπαϊκή Πατέντα στις 2/10/2013. Έρευνες που έχουν διεξαχθεί από το τμήμα R&D της ΕΒΥΠ, Επιστημονικούς Συνεργάτες και τη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. έχουν αποδείξει ότι το «Amino-16®» πέτυχε τη βελτίωση πολλών και διαφορετικών καλλιεργειών. Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και στην παρενιαυτοφορία της ελιάς. Η αποκλειστικά φυτική προέλευση του «Amino-16®» το καθιστά κατάλληλο και για χρήση στη βιολογική γεωργία. Το ΥΠΑΑΤ ενέκρινε τη χρήση του στη βιολογική γεωργία σύμφωνα με το άρθρο 16 του Καν. (ΕΚ) 834/2007 και ήδη από τον Ιούνιο του 2012 έχει κοινοποιηθεί η εν λόγω έγκρισή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των επιτρεπόμενων σκευασμάτων θρέψης για τη βιολογική γεωργία όπως προβλέπεται στο Παράρτημα Ι, Καν. (ΕΚ) 889/2008.

Η ΕΒΥΠ Ε.Ε. δεσμεύεται να συνεχίσει την έρευνα της για προϊόντα καινοτόμα, ειδικευμένα, αποτελεσματικά, αποδοτικά και ασφαλή τόσο για τον αγρότη και το περιβάλλον, όσο και για τον τελικό καταναλωτή.

H ΕΒΥΠ, πιστή στη δέσμευσή της για καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες του καλλιεργητή και του καταναλωτή, δημιούργησε τη νέα σειρά υγρών και κρυσταλλικών λιπασμάτων υψηλής ποιότητας ‘Θρέψις’, η οποία σε συνδυασμό με το Amino 16â καλύπτει όλες τις λιπαντικές ανάγκες των φυτών.


  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας