Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Η Monsanto απορρίπτει την προσφορά της Bayer αλλά δηλώνει «ανοιχτή» σε διαπραγματεύσεις

Η Monsanto απορρίπτει την προσφορά της Bayer αλλά δηλώνει «ανοιχτή» σε διαπραγματεύσεις

Η Monsanto Co, η μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων, εντομοκτόνων για γεωργική χρήση και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στον κόσμο, απέρριψε την προσφορά της Bayer AG για την εξαγορά της, έναντι 62 δισ. δολαρίων, χαρακτηρίζοντάς την «ημιτελή και οικονομικά ανεπαρκή», αλλά πρόσθεσε πως είναι ανοικτή σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Η απόφαση της εταιρείας, πληροφορίες για την οποία μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, εντείνει την πίεση στην Bayer για να αποφασίσει εάν θα αυξήσει το ποσό που προσφέρει, καθώς οι δικοί της μέτοχοι θεωρούσαν ήδη το ποσό των 122 δολαρίων ανά μετοχή υπερβολικά μεγάλο. Οι άλλες δύο επιλογές της είναι να εγκαταλείψει την προσπάθεια ή να κάνει μια προσπάθεια επιθετικής εξαγοράς.

Η Bayer με σημερινή της ανακοίνωση εξηγεί ότι προσβλέπει σε εποικοδομητικές συζητήσεις με τη Monsanto, σχετικά με την προτεινόμενη συναλλαγή.

Ακολουθεί η απάντηση της Bayer

“Η Bayer επανέλαβε ότι η προσφορά της με 122 δολάρια ΗΠΑ μετρητοίς ανά μετοχή, παρέχει πλήρη και σίγουρη ανταλλακτική αξία στους μετόχους της Monsanto.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που το Διοικητικό Συμβούλιο της Monsanto συμμερίζεται την πεποίθηση μας για τα ουσιαστικά οφέλη που θα μπορούσε να παρέχει μία ολοκληρωμένη στρατηγική, τόσο στους παραγωγούς, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία», δήλωσε ο Werner Baumann, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer AG.

Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ζητήματα είτε πιθανής χρηματοδότησης, είτε ρυθμιστικά, τα οποία σχετίζονται με τη συναλλαγή. Η Bayer παραμένει προσηλωμένη στην συνεργασία για την ολοκλήρωση μιας επιτακτικής και για τις δύο εταιρείες συναλλαγής».

Η Bayer δεν προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω δηλώσεις, στην παρούσα φάση.”

***

Εάν παρόλα αυτά η συμφωνία ευοδωθεί θα δημιουργηθεί μια εταιρεία-γίγαντας στον τομέα των φαρμάκων, των εντομοκτόνων, των χημικών και των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, γεγονός που έχει θορυβήσει πολλούς στη Γερμανία, όπου η κοινή γνώμη τάσσεται κατά πλειοψηφία εναντίον των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας