Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020

H Syngenta εξαγόρασε την εταιρεία Βιολογικών σκευασμάτων Valagro

Syngenta
H Syngenta εξαγόρασε την εταιρεία Βιολογικών σκευασμάτων Valagro
Την εξαγορά της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής βιολογικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας Valagro ανακοίνωσε την Τρίτη ο όμιλος αγροχημικών Syngenta, από την επιχειρηματική μονάδα Syngenta Crop Protection.

LOGOS

Οι επενδύσεις τοποθετούν τη Syngenta Crop Protection ως μία από τις βασικές παγκόσμιες εταιρείες που είναι έτοιμες να διαμορφώσουν την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά βιολογικών προϊόντων, η οποία αναμένεται να διπλασιαστεί σε μέγεθος τα επόμενα πέντε χρόνια. Η Valagro θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη μάρκα στην αγορά της επιχείρησης Syngenta Crop Protection.

Η Valagro είναι ο κορυφαίος παραγωγός καινοτόμων βιολογικών σκευασμάτων, με ρυθμό ανάπτυξης ~ 10% CAGR από το 2009-2019 και κατά προσέγγιση έσοδα ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Η εταιρεία διακρίνεται για την αξιοποίηση τη δύναμη της φύσης για να παρέχει καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις φυτοπροστασίας. Με 40 χρόνια εμπειρίας, προσφέρει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο καλλιεργειών βιολογικών με κορυφαία θέση στην αγορά βιοδιεγερτικών και ειδικών θρεπτικών συστατικών. Με έδρα στην Atessa της Ιταλίας, η Valagro εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο με ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, καθώς και ένα αυξανόμενο αποτύπωμα στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και LATAM. Η Valagro έχει περισσότερους από 700 υπαλλήλους, 13 θυγατρικές και 8 τοποθεσίες παραγωγής σε όλο τον κόσμο, με ένα χαρτοφυλάκιο που υποστηρίζεται από τις καλύτερες βιολογικές R & D στην κατηγορία, δυνατότητες παραγωγής και εμπορευματοποίησης.

Αυτή η στρατηγική εξαγορά επιτρέπει στη Syngenta Crop Protection να δημιουργήσει μια παγκοσμίως κορυφαία επιχείρηση βιολογικών προϊόντων. Η Valagro έχει ισχυρή εμπορική και παραγωγική θέση, καθώς και κορυφαία τεχνολογία και ερευνητική ικανότητα στον κλάδο. Το καθιερωμένο χαρτοφυλάκιο της Valagro σε βιοδιεγερτικά και ειδικά θρεπτικά συστατικά θα συμπληρώσει τόσο την τρέχουσα γκάμα βιο-διεγερτικών και βιολογικών ελέγχων της Syngenta Crop Protection, όσο και τον μελλοντικό αγωγό βιολογικών λύσεων. Οι βιολογικοί έλεγχοι και τα βιοδιεγερτικά, οι φυσικές λύσεις για τα παράσιτα, ο έλεγχος των ασθενειών και η βελτίωση των καλλιεργειών, είναι όλο και πιο σημαντικοί για τους αγρότες παγκοσμίως για τις προσπάθειές τους για βιώσιμη γεωργική παραγωγή. Αυτή η απόκτηση ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική της Syngenta Crop Protection για να παρέχει στους καλλιεργητές πρόσθετες συμπληρωματικές επιλογές προϊόντων και τεχνολογιών με σκοπό την αποτελεσματική και βιώσιμη φροντίδα των καλλιεργειών τους με τη διαχείριση της αντίστασης, την ενίσχυση της υγείας του εδάφους, τη μείωση των καταλοίπων στις καλλιέργειες και την αντιμετώπιση των απαιτήσεων των καταναλωτών.

O Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Group δήλωσε: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την ομάδα της Valagro στη Syngenta Group. Αυτή η απόκτηση υπογραμμίζει τις αναπτυξιακές μας φιλοδοξίες σε αυτόν τον τομέα και μας τοποθετεί ως έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες στην παγκόσμια αγορά βιολογικών προϊόντων. Η επένδυση αποτελεί επίσης μέρος της δέσμευσής μας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουμε τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να βελτιώσουν τη γεωργική βιωσιμότητα ως μέρος του σχεδίου καλής ανάπτυξης».

O Giuseppe Natale, Διευθύνων Σύμβουλος Valagro είπε: «Για 40 χρόνια η αποστολή μας στο Valagro ήταν να αξιοποιήσουμε τη φύση προκειμένου να βοηθήσουμε τους αγρότες να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις και να καλλιεργήσουν καλλιέργειες καλύτερης ποιότητας. Αυτή η συμφωνία θα ανοίξει νέες, προηγουμένως αδιανόητες προοπτικές ανάπτυξης για τον όμιλο Valagro παγκοσμίως. Τώρα που είμαστε μέρος μιας εταιρείας με τους πόρους και τη φιλοδοξία της Syngenta Crop Protection, έχουμε νέες συναρπαστικές ευκαιρίες για την καινοτομία μας να προσφέρουμε καλύτερα ακόμη περισσότερες επιλογές στους αγρότες και να επενδύσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά στο βιώσιμο μέλλον της γεωργίας.».

Ο Jon Parr, Πρόεδρος της Global Crop Protection στη Syngenta σημείωσε: «Απαιτούνται σημαντικά επίπεδα επενδύσεων σε καινοτομίες όπως τα Βιολογικά, προκειμένου να επιτευχθεί ένα βιώσιμο μέλλον και να βοηθήσουν τους αγρότες να παραδώσουν ένα σύστημα διατροφής που να λειτουργεί αρμονικά με τη φύση. Η Syngenta Crop Protection και η Valagro έχουν ένα θεμέλιο στην επιστημονική καινοτομία και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, να μοιραστούν γνώσεις και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του άλλου. Με την ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος και πολιτισμού της Valagro, που ενισχύεται από την παγκόσμια κλίμακα και τις ικανότητές μας, μαζί θα διαμορφώσουμε το μέλλον της αγοράς γεωργικών βιολογικών».

Να σημειωθεί ότι οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν γνωστοποιούνται.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας