Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016

Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου οι αγρότες πληρώνουν για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου οι αγρότες πληρώνουν για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Σε μία παραδοχή που θορύβησε πολλούς στην αίθουσα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, προχώρησε σήμερα ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν γνωρίζει άλλη χώρα της Ε.Ε. όπου οι αγρότες πληρώνουν για τις δηλώσεις καλλιέργειας που υποβάλουν, ώστε να πάρουν τις κοινοτικές ενισχύσεις.

Ο κ. Χόγκαν είπε ότι όχι, δεν γνωρίζει άλλη χώρα και ότι δεν συμβαίνει αλλού κάτι τέτοιο στην Ε.Ε., ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι

"στόχος μας είναι το ΟΣΔΕ να επιστρέψει σπίτι του και

να μην πληρώνουν οι αγρότες για τις δηλώσεις τους".

diloseis osde foreas a vathmou 0

Αυτό αποτελεί "βόμβα", βεβαίως, σε όλο το ιδιωτικής έμπνευσης σύστημα υποβολής και καταχώρισης των δηλώσεων ΟΣΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Γαία Επιχειρείν και η οποία καθορίζει κάθε χρόνο τον τιμοκατάλογο.

Ταυτόχρονα, πολλοί ανεξάρτητοι γεωπόνοι-μελετητές τα τρία τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει σε αυτή την "αγορά" αποκομίζοντας σημαντικά έσοδα από την εν λόγω δραστηριότητα.

Πηγή: agro24

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας