Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Nέες, σημαντικές επενδύσεις από τη EuroChem Agro Ελλάς

Nέες, σημαντικές επενδύσεις από τη EuroChem Agro Ελλάς

Πλώρη για να διευρύνει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά λιπασμάτων βάζει η EuroChem Agro Ελλάς με αιχμή του δόρατος τα ENTEC και UTEC λιπάσματα που παράγει αλλά και μια σειρά από νέα προϊόντα που θα λανσαριστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα βασιζόμενη στην υπάρχουσα αλλά και στη νέα μονάδα παραγωγής και συσκευασίας που εγκαινιάστηκε στις 7 Οκτωβρίου 2016.

309433 ECA Claim Logo Combi quer CMYK

Νέα μονάδα παραγωγής στο εργοστάσιο της Κορίνθου της EuroChem Agro

"Η Eurochem Hellas συμπληρώνει φέτος 18 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά. Με διάφορα ονόματα και διαφορετικούς μετόχους είναι η αλήθεια αλλά με μια πρωτοφανή σταθερότητα σε ότι αφορά την κύρια στρατηγική: Η εταιρεία ξεκίνησε σαν ο κύριος εκφραστής και σύντομα έγινε ο leader των ειδικών λιπασμάτων στην Ελλάδα....Το 2012 η Eurochem εξαγόρασε όλες τις δραστηριότητες. ....Η νέα εταιρεία αναγνώρισε μέσα από τα brand των ειδικών προϊόντων μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία και όχι μόνο...αναγνώρισε την σπουδαιότητα τους για την γεωργία του μέλλοντος και τα ενέταξε σε έναν από τους πυλώνες της στρατηγικής της ..καινούργιες μονάδες ,εντοπισμένες στην παραγωγή ειδικών προϊόντων ΕΝΤΕC και UTEC, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Τουρκία και πρόσφατα ξεκίνησαν στην Ουκρανία και στην Ρωσία.
Συνεπώς και η δική μας επένδυση είναι ενταγμένη στην στρατηγική του γκρουπ που ταυτίζεται απόλυτα με την στρατηγική στην χώρα."

δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EuroChem Agro Ελλάς, κ.Γιάννης Βεβελάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα εγκαίνια της καινούριας μονάδας σταθεροποίησης (ΕNTECation-inhibition) και συσκευασίας στο εργοστάσιο της Κορίνθου.

Η επένδυση που άγγιξε τα 2.500.000 € πραγματοποιήθηκε με ίδια κεφάλαια σε σύντομο χρονικό διάστημα παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες (capital controls κτλ) που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή ενισχύει περαιτέρω την ηγετική θέση που κατέχει η EuroChem Agro Ελλάς στην αγορά ειδικών λιπασμάτων και αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη που δείχνει η μητρική εταιρεία στην ελληνική αγορά. Η EuroChem Agro Ελλάς αποτελεί τη μοναδική πολυεθνική εταιρεία λιπασμάτων με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα που αποτέλεσε προπομπό για αντίστοιχα project από τη μητρική εταιρεία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η εμπειρία των 18 ετών παρουσίας στην αγορά καθώς και η τεχνική υποστήριξη από την μητρική εταιρεία , είναι επιπρόσθετες εγγυήσεις της παραγωγής των ENTEC και UTEC στην Ελλάδα οι οποίες συμβάλουν στην βελτίωση και διαρκή εξέλιξη αυτών.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EuroChem Ευρώπης
Μr. Andriy Savchuk και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Ο όμιλος EuroChem και είναι μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες αγροχημικών, με παραγωγή κυρίως αζωτούχων, σύνθετων και φωσφορικών λιπασμάτων, καθώς και προιόντων οργανικής σύνθεσης και σιδηρομεταλλεύματα.
Με το άνοιγμα αυτής της νέας μονάδα παραγωγής, είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας να γίνουμε ένας από τους 5 μεγαλύτερους παραγωγούς λιπασμάτων στον κόσμο. Η EuroChem ξεχωρίζει για την καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο, και αυτή η νέα μονάδα παραγωγής είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα!
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε νέα προϊόντα μας (UTEC46, ENTEC46) και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη ποιότητα, εκσυγχρονισμένα logistics μέσα από την μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης καθώς και τεχνογνωσία."

 MG 7866

 MG 7973

ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Η EuroChem είναι μέσα στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες λιπασμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο Πέρα από τα εργοστάσια Αζώτου και Φωσφόρου που λειτουργούν σήμερα, η EuroChem αναπτύσσει δύο μεγάλης έκτασης κοιτάσματα καλίου στη Ρωσία στο πλαίσιο ανάπτυξης των αναξιοποίητων ζωνών VolgaKaliy και Usolskiy Potash. Με την ολοκλήρωση και λειτουργία των εργοστασίων Καλίου η εταιρεία θα ανήκει στους 5 μεγαλύτερους παραγωγούς θρεπτικών στοιχείων παράγοντας πλέον και τα τρία κύρια θρεπτικά, Αζωτο Φώσφορο και Κάλιο.

Με κεντρικά γραφεία στην πόλη Zug της Ελβετίας, ο Όμιλος λειτουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής στο Βέλγιο, στη Λιθουανία και στη Ρωσία και απασχολεί περισσότερους από 23.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

  EUROCHEM 1 2

Ποιότητα: Το βασικό χαρακτηριστικό όλων των προϊόντων μας

Οι ανώτερης ποιότητας πρώτες ύλες, η ομοιόμορφη κοκκομετρία και οι ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης αποτελούν μόνο μερικές από τις απαιτήσεις της EuroChem Agro. Με στόχο την διατήρηση αυτού του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος επιβάλλει σε όλα τα στάδια παραγωγής αλλά και στους προμηθευτές της αυστηρότατες προδιαγραφές για την διασφάλιση της ποιότητας.

Τα προϊόντα της που προορίζονται για χρήση στην εκτατική γεωργία, στη δενδροκομία, στα κηπευτικά και την αμπελουργία περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των αζωτούχων λιπασμάτων – από το κλασσικά σύνθετα λιπάσματα Nitrophoska® μέχρι τα πρωτοποριακά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας ENTEC® και UTEC®. Τα ENTEC® είναι λιπάσματα με σταθεροποιημένο άζωτο που κατάκτησαν την αγορά εντός λίγων μόνο ετών. To UTEC® είναι λίπασμα τελευταίας γενιάς με αναστολέα Ουρεάσης, που ελαχιστοποιεί τις απώλειες της Ουρίας δίνοντας υψηλές αποδόσεις γνωρίζοντας ευρεία αποδοχή στην ελληνική αγορά. Η ΕUroChem Agro Ελλάς διακινεί τα λιπάσματα που παράγονται από την EuroChem στην Αμβέρσα αλλά και μία σειρά πρόσθετων προϊόντων από άλλους επιλεγμένους προμηθευτές.

Το εργοστάσιο της Κορίνθου έχει έκταση 35.000 τμ εκ των οποίων τα 10.600 τμ. είναι στεγασμένα. Έχει αποθηκευτική ικανότητα 20.000 τόνων συσκευασμένου προϊόντος σε υπαίθριο χώρο, 3.000 τόνων συσκευασμένου προϊόντος σε στεγασμένο χώρο και 20.000 τόνων χύμα προϊόντος.

Η εγγύτητα του με το λιμάνι της Κορίνθου σε συνδυασμό με τη στρατηγική του θέση επιτρέπει στη EuroChem Agro Ελλάς να πραγματοποιεί εξαγωγές προϊόντων ENTEC σε χώρες της Μεσογείου.

H καρδιά του εργοστασίου είναι η μονάδα σταθεροποίησης (ΕNTECation-inhibition). Το αυτοματοποιημένο σύστημα συνεχούς ροής που διαθέτει για τη συγκεκριμένη διεργασία διασφαλίζει τη σταθερή ποιότητα και την ομοιομορφία των προϊόντων ανάμεσα στις διαφορετικές παρτίδες παραγωγής.

Η διαδικασία ελέγχεται ηλεκτρονικά από βιομηχανικούς Η/Υ, ενώ αισθητήρες υπάρχουν σε όλα τα στάδια παραγωγής προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα και η εγγυημένη σύνθεση των προϊόντων.

Η μονάδα ΕΝΤΕCation έχει δυναμικότητα 90.000 τόνων το χρόνο και άλλες 90.000 η καινούρια μονάδα UΤΕCation

Οι δύο μονάδες συσκευασίας λειτουργούν με εξίσου αυτοματοποιημένες μεθόδους και με μεγάλη ακρίβεια ενώ η δυναμικότητα τους ξεπερνάει τους 210.000 τόνους το χρόνο.

Διασφάλιση ποιότητας

Η EuroChem Agro Ελλάς δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των προϊόντων τόσο κατά την παραγωγή όσο και κατά την αποθήκευση. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, λαμβάνονται δείγματα ,κατά την άφιξη των προϊόντων, από κάθε καράβι που έρχεται στην Κόρινθο. Επιπρόσθετα οι τοπικές αρχές (ΚΕΠΠΥΕΛ) ενημερώνονται και λαμβάνουν δείγματα με κάθε άφιξη καραβιού. Από το λιμάνι τα χύμα προϊόντα μεταφέρονται στο εργοστάσιο της Κορίνθου και αποθηκεύονται σε διαφορετικά σιλό για την αποφυγή πιθανής ανάμειξης και αλλοίωσης.
Όσον αφορά τη διακίνηση και την προστασία των τελικών προϊόντων πρωτεύον ρόλο παίζουν τα υλικά συσκευασίας τα οποία ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχουν δοθεί από τη μητρική εταιρεία. Τα σακιά είναι από PE και προστατεύουν το τελικό προϊόν από την υγρασία. Επιπρόσθετα το ειδικό σύστημα σφράγισης των σακιών σε συνδυασμό με τον ειδικό σχεδιασμό για τη διαφυγή του αέρα από τα σακιά εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή προστασία του προϊόντος. Το φιλμ προστασίας (shrink hood) της παλέτας προσφέρει πλήρη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, τη βροχή και την υγρασία καθώς επίσης και μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια κατά τη μεταφορά των προϊόντων.
Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας πραγματοποιούνται έλεγχοι ενώ δείγματα προϊόντος λαμβάνονται για έλεγχο της ποιότητας και της σταθερότητας του προϊόντος.
Δείγματα προϊόντων παρακολουθούνται σε τακτική βάση ώστε να μελετηθεί η συμπεριφορά τους ύστερα από μακροχρόνια αποθήκευση αλλά και κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Αντίστοιχος έλεγχος γίνεται και στα υλικά συσκευασίας.

 MG 7743

Μονάδα έρευνας και πειραματισμού

Λόγω της μακροχρόνιας εμπειρίας του προσωπικού στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων ENTEC αλλά και της στρατηγική θέσης της Ελλάδας, το εργοστάσιο της Κορίνθου επιλέχθηκε από τη μητρική εταιρεία για την εγκατάσταση πρότυπης μονάδας πειραματισμού και έρευνας για την παραγωγή ENTEC-UTEC σε μικρή-πειραματική κλίμακα. Η μονάδα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και εξυπηρετεί δοκιμές για την ανάπτυξη νέων προϊόντων ΕΝΤΕC-UTEC όχι μόνο για την Ελληνική αγορά αλλά και για ολόκληρο τον ομίλο.
Το συγκεκριμένο κέντρο καθιστά τη EuroChem Agro Ελλάς στο επίκεντρο της ανάπτυξης νέων προϊόντων ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η άμεση αξιοποίηση των δεδομένων στην παραγωγή νέων τύπων λιπασμάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.
Η εμπειρία των 18 ετών παρουσίας στην Ελλάδα καθώς και η τεχνική υποστήριξη από τα κεντρικά γραφεία στη Γερμανία, είναι επιπρόσθετες εγγυήσεις της παραγωγής των ENTEC-UTEC στην Ελλάδα οι οποίες συμβάλουν στην βελτίωση και διαρκή εξέλιξή τους.

Η ταυτότητα της μονάδας

-Απόσταση 10 χλμ από το λιμάνι της Κορίνθου.

-Έκταση 35.000 τμ (στεγασμένα τα 10.600 τμ)

-Στρατηγική θέση για αποστολή ENTEC προϊόντων σε χώρες της Μεσογείου.

-Ικανότητα αποθήκευσης 20.000 τόνων συσκευασμένου προϊόντος σε υπαίθριο χώρο, 3.000 τόνων συσκευασμένου προϊόντος σε στεγασμένο χώρο και 20.000 τόνων χύμα προϊόντος.

 

Ακολουθεί Φωτογραφικό άλμπουμ της εκδήλωσης...

 

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας