Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016

Ιπποφαές: Μια καλλιέργεια με λαμπρό μέλλον και διασφαλισμένη απορρόφηση παραγωγής

Ιπποφαές: Μια καλλιέργεια με λαμπρό μέλλον και διασφαλισμένη απορρόφηση παραγωγής

Μια καλλιέργεια με εξαιρετικά καλές προοπτικές αποτελεί η ρωσική ποικιλία ιπποφαούς για τους Θεσσαλούς παραγωγούς, καθώς ακόμα και με 10 -20 στρέμματα, μπορεί να τους εξασφαλίσει κερδοφορία, σε αντίθεση με άλλες όπως το βαμβάκι και το καλαμπόκι, για τις οποίες οι παραγωγοί αναγκάζονται να βάλουν χρήματα και από την τσέπη τους.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Βοτανικού Κήπου της Μόσχας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο κ. Γιώργος Νάνος, καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Εργαστήριο Δενδροκομίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι ρωσικές ποικιλίες ιπποφαούς έχουν πολύ πιο εύγευστο καρπό σε σχέση με τις γερμανικές, καθώς περιέχουν περισσότερα σάκχαρα, ενώ έχουν μικρό ή και καθόλου αγκάθι, γεγονός που κάνει πιο εύκολη τη συγκομιδή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Νάνο οι συγκεκριμένες ποικιλίες ιπποφαούς δεν είναι υδροβόρες, δεν απαιτούν ψεκασμούς και χρειάζονται ελάχιστο λίπασμα, ενώ λόγω συνθηκών κλίματος και εδάφους της Θεσσαλίας, δίνουν καρπό δυο μήνες νωρίτερα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, γεγονός που είναι πλεονέκτημα στους Θεσσαλούς παραγωγούς.

Σε ότι αφορά το κόστος, σύμφωνα με τον κ. Νάνο, ένας παραγωγός πρέπει να επενδύσει περίπου 1000 ευρώ ανά στρέμμα και θα πάρει καρπούς μετά από διάστημα τεσσάρων ετών, ενώ κατευθύνσεις και συμβουλές δίνονται δωρεάν από την εταιρία Ιπποφαές Ελλάς Α. Ε., η οποία συνεργάζεται στενά σε θέματα τεχνογνωσίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τέλος, σε ότι αφορά τη διατροφική αξία του ιπποφαούς, όπως τόνισε ο κ. Νάνος, πρόκειται για μια σούπερ τροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έλαια και αντιοξειδωτικά, ενώ η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση είναι (εως) 20 γραμμάρια.

ippofaes mia panisxyri pigi vitaminon kai antiokseidotikon 8099 XL

Ομάδα Παραγωγών "ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ" Α.Ε. 

Στην Ομάδα Παραγωγών «ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ» Α.Ε. συμμετέχουν άνω των 70 παραγωγών και καλλιεργεί σήμερα άνω των 900 στρεμμάτων Ρώσικων ποικιλιών Ιπποφαούς χωρίς αγκάθια.

Στόχος της Ομάδας είναι η καλλιέργεια και η διαχείριση του Ιπποφαούς αλλά και άλλων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με κατεύθυνση την παγκόσμια αγορά και τις ολοκληρωμένες και αξιόπιστες συνεργασίες.

Για το λόγο αυτό οι συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί από την εταιρεία περιλαμβάνουν:

1. Την ανάθεση της προμήθειας των πιστοποιημένων Ρώσικων ποικιλιών στην Γεωπονική εταιρεία N.AGRO.S. ως επίσημος αντιπρόσωπος του m.a.Lisavenko Institute of Siberia Russia.

Επίσης το Γεωπονικό κέντρο έχει αναλάβει την πλήρη επιστημονική υποστήριξη των καλλιεργειών του Ρώσικου Ιπποφαούς στην Ελλάδα υπηρεσία την οποία παρέχει ΔΩΡΕΑΝ στους καλλιεργητές μέλη της Ομάδας.

2. Την ανάθεση της διαπραγμάτευσης και της επιτυχημένης πώλησης των προϊόντων της Ομάδας στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών πώλησης και marketing αγροτικών προϊόντων forAgroSales με μια σχέση WIN to WIN. Αυτό σημαίνει ότι η forAgroSales έχει την ευθύνη για όλες τις συμφωνίες πώλησης της παραγωγής και αμείβεται μόνο για τις επιτυχημένες συμφωνίες ποσοστιαία από την Ομάδα Παραγωγών.

Η Ομάδα Παραγωγών «ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ» Α.Ε. είναι ανοιχτή στην είσοδο νέων καλλιεργητών με την ελάχιστη εγκατάσταση 7 στρεμμάτων Ιπποφαούς και με την ταυτόχρονη εξαγορά μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς ελάχιστη εγκατάσταση, με διασφαλισμένη την απορρόφηση της παραγωγής σε τιμή απόλυτα συνδεδεμένη με την τιμή πώλησης της Ομάδας.

Πηγές:

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας