Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016

Τομάτα θερμοκηπίου: Άριστη ποιότητα με κατάλληλο πολλαπλασιαστικό υλικό

Τομάτα θερμοκηπίου: Άριστη ποιότητα με κατάλληλο πολλαπλασιαστικό υλικό

Η τομάτα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα λαχανικά παγκοσμίως. Στην Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη σε έκταση θέση, μετά την πατάτα. Καλλιεργείται για τον καρπό της ο οποίος καταναλώνεται νωπός ή επεξεργασμένος και κατέχει δεσπόζουσα θέση στη διατροφή του ανθρώπου.

Είναι φυτό θερμού κλίματος και ευδοκιμεί σε γόνιμα-οργανικά μέσης έως ελαφράς μηχανικής σύστασης εδάφη πλούσια σε οργανική ουσία και με καλή αποστράγγιση.

Καλλιεργείται σε μεγάλες υπαίθριες εκτάσεις ή σε θερμοκήπια.

Η εγκατάσταση της καλλιέργειας γίνεται με απευθείας σπορά στον αγρό ή με παραγωγή σπορόφυτων στο σπορείο και μεταφύτευσή τους στο έδαφος.

Η επιλογή του κατάλληλου πολλαπλασιαστικού υλικού είναι καίριας σημασίας για την επιτυχία της καλλιέργειας. Η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του καθορίζουν την εξέλιξη και την τελική παραγωγή, ενώ η χρήση ακατάλληλου πολλαπλασιαστικού υλικού έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στο οικονομικό αποτέλεσμα της καλλιέργειας.

hazera gr

TOMATA ANARRIXVMENH BANNER

Η HAZERA, εταιρεία κορυφαία στη σποροπαραγωγή, μετά από μακροχρόνια έρευνα, παρουσιάζει ένα νέο προϊόν που έχει σταθεροποιηθεί στις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης.

Πρόκειται για το νέο υβρίδιο τομάτας θερμοκηπίου με ασυναγώνιστη ποιότητα, το υβρίδιο NISSOS F1.

 ***

Η NISSOS F1 είναι ένα φυτό πρώιμης ωρίμανσης, εύρωστο, ζωηρό και ισορροπημένο με μεσαία μεσογονάτια διαστήματα και με πολύ καλές ανθεκτικότητες σε παθογόνα (φουζάριο, βερτισίλλιο, ιώσεις κ.ά.) τόσο στο υπέργειο όσο και στο υπόγειο μέρος του φυτού.

Οι παραγόμενοι καρποί έχουν μέγεθος 250 – 320 γρ., είναι συνεκτικοί, ελαφρώς πεπλατυσμένοι, με έντονο κόκκινο λαμπερό χρώμα, δεν εμφανίζουν «πράσινη ράχη», και έχουν μεγάλη μετασυλλεκτική διατηρησιμότητα.

Η μεγιστοποίηση της ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής αλλά και των κερδών με τη NISSOS F1 είναι εξασφαλισμένη!!!

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας