Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016

Έρχονται χρηματικά πρόστιμα σε όσους δεν υποβάλλουν υποχρεωτική Δήλωση Συγκομιδής

Έρχονται χρηματικά πρόστιμα σε όσους δεν υποβάλλουν υποχρεωτική Δήλωση Συγκομιδής

Με την ανακοίνωση χορήγησης παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής (από 30/11/2016 σε 22/12/2016), παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του ρυθμού υποβολής τους, αφού πριν την χορήγηση της παράτασης κατατίθεντο 800 περίπου Δηλώσεις Συγκομιδής ανά ημέρα, ενώ μετά τη χορήγηση παράτασης ο αντίστοιχος αριθμός έπεσε στις 120.

Σε επίπεδο συνόλου μέχρι 5 Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί 22.500 Δηλώσεις Συγκομιδής, αριθμός που δεν ικανοποιεί το ΥπΑΑΤρ, δεδομένου ότι ο συνολικός αριθμός των Δηλώσεων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 28.000, έναντι 110.000 περίπου υπόχρεων.

Τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤρ. αφορούν κατά πρώτον την ηλεκτρονική διασταύρωση (με αυτόματο έλεγχο) της Δήλωσης Συγκομιδής με την (ψηφιακή τον επόμενο χρόνο) αναλυτική Δήλωση Παραγωγής που υποβάλλουν τα οινοποιεία, ώστε αυτόματα να προκύπτει ποιοι αμπελουργοί ενώ παρέδωσαν σε οινοποιείο δεν υπέβαλαν Δήλωση Συγκομιδής.

Μάλιστα πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ αναφέρουν ότι μετά την έκδοση των σχετικών κανονισμών θα παρασχεθεί η δυνατότητα επιβολής χρηματικών ποινών με ένα χρόνο προειδοποίηση, για τις περιπτώσεις που ενώ παραδίδουν σε οινοποιείο οι αμπελουργοί, δεν υποβάλλουν την υποχρεωτική Δήλωση Συγκομιδής.

Μια τέτοια εξέλιξη θα προστεθεί σε μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο αμπελουργός που δεν υποβάλλει Δήλωση Συγκομιδής και συναρτώνται με τη χορήγηση Άδειας Φύτευσης, τον χαρακτηρισμό του αμπελώνα του ως εγκαταλελειμμένο και την Αναδιάρθρωση.

 

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας