Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Υπογράφηκε η Υπουργική απόφαση για την συνταγογράφηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Υπογράφηκε η Υπουργική απόφαση για την συνταγογράφηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αριθ. 9497/104760/20-08-2014 και με αριθμό ΦΕΚ(Β΄2310/28-08-2014), ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν στη συνταγογράφηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.


feΣυγκεκριμένα, ορίζεται ότι οι επιστήμονες που μπορούν να εκδώσουν συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων, θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου Γεωπονίας ΑΕΙ ή πτυχιούχοι τμήματος Φυτικής Παραγωγής ή Τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας ή τμήματος Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων ΤΕΙ ή ισότιμο πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.


Ο ενδιαφερόμενος επιστήμονας υποβάλει την σχετική αίτηση του στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων για ένταξη στο «Μητρώο συνταγογράφων γεωργικών φαρμάκων». Επισυνάπτει επίσης αντίγραφο του τίτλου σπουδών που κατέχει και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν1599/1986 (Α΄75) στην οποία αναφέρει τον Αριθμό Φορολογικού του Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και την υποχρέωσή του να εκδίδει συνταγές εφαρμόζοντας τις κείμενες διατάξεις. Έτσι λαμβάνει ειδικό αριθμό μητρώου (ΑΜ), με τον οποίο εκδίδεται η άδεια πρόσβασης στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Το μητρώο επικαιροποιείται κάθε δεκαπέντε (15) ημέρες.


Η υποχρέωση έκδοσης συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου ισχύει ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση δημιουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Συνταγές χρήσης γεωργικών φαρμάκων».
Για την έκδοση μιας συνταγής χρήσης του γεωργικού φαρμάκου ο συνταγογράφος συμπληρώνει το έντυπο μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Συνταγές χρήσης γεωργικών φαρμάκων» του άρθρου 3, και κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου επαγγελματία χρήστη του γεωργικού φαρμάκου , ο οποίος είναι υποχρεωμένος να έχει προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 
Διαβάστε το ΦΕΚ
Πηγή: www.minagric.gr

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας