Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Ξεκόλλησαν οι διαδικασίες για το Ελληνικό σήμα στο ελαιόλαδο

Ξεκόλλησαν οι διαδικασίες για το Ελληνικό σήμα στο ελαιόλαδο

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνού , το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΣΕΒΙΤΕΛ, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με αντικείμενο την συνέχιση της διαδικασίας οριστικοποίησης της απόδοσης ελληνικού σήματος για το ελαιόλαδο.

 ellhniko shma proiontwnΣτην ομάδα εργασίας θα συμμετέχουν παραγωγικοί φορείς από όλους τους κλάδους ελαιουργίας και θα έχουν σαν σκοπό την κατάληξη σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων και προϋποθέσεων , τις οποίες θα πρέπει να πληροί το ελαιόλαδο κατά την εμφιάλωση του, προκειμένου να δύναται να φέρει το ελληνικό σήμα. Με χρονοδιάγραμμα τριών μηνών , η Επιτροπή θα πρέπει να έχει αποσαφηνίσει τη διαδικασία που θα τηρούν οι επιχειρήσεις για την πιστοποίηση τους, ώστε να μπορούν να λάβουν το σήμα, καθώς και να έχει καταλήξει στις προτάσεις της, μέσα από διαβούλευση μεταξύ των φορέων. Η οριστικοποίηση της απόφασης του κανονισμού απονομής του σήματος, θα γίνει με σχετική Υπουργική απόφαση, όπως και η οριστικοποίηση της τελικής μορφής του σήματος.

Η απονομή του σήματος θα γίνεται από τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα, στον οποίο και θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να λάβουν την πιστοποίηση τους. Όπως το ελαιόλαδο, ανάλογη διαδικασία θα ακολουθήσει και το γάλα αλλά και τα αλκοολούχα ποτά. Ως ελληνικό σήμα έπειτα από σχετικό διαγωνισμό , έχει επιλεγεί η «καρδούλα», χωρίς όμως να έχει επιλεγεί το λεκτικό τμήμα που θα την συνοδεύει.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας