Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Σε διαβούλευση από το ΥΠΑΑΤ οι ελάχιστες αποστάσεις ψεκασμού σε κατοικημένες περιοχές

Σε διαβούλευση από το ΥΠΑΑΤ οι ελάχιστες αποστάσεις ψεκασμού σε κατοικημένες περιοχές

Σε διαβούλευση βρίσκεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα φυτοφάρμακα με τον αριθ. πρωτ: 11743/1322113 από το ΥΠΑΑΤ, έως τις 28 Νοεμβρίου 2014. Πρόκειται για την «τροποποίηση των αποστάσεων ψεκασμού σε κατοικημένες περιοχές σχετικά με την αλλαγή αποστάσεων μεταξύ χώρου ψεκασμού και ειδικών περιοχών».

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στη αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σεpoison σχέση με την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει στη νομοθεσία.Η αλλαγές της νομοθεσίας αφορούν κυρίως την ταξινόμηση και επισήμανση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και πιο συγκεκριμένα στις αποστάσεις μεταξύ χώρου ψεκασμού και ειδικών περιοχών. Το Σχέδιο Δράσης πρόκειται κυρίως για μια «τροποποίηση του άρθρου 26 της με αριθ. πρωτ. 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ Β ́1883) ΚΥΑ (Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων», έπειτα από κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργού Υγείας και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η Συντονιστική Εθνική Αρχή (ΣΕΑ) σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 1 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α ́8), θέτει σε διαβούλευση τη xσυνημμένη πρόταση σχεδίου τροποποίησης του άρθρου 26 της σχετικής ΚΥΑ και καλεί να εκφράσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καθώς και τα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων.
Επισημαίνεται ότι οι απόψεις και προτάσεις των καταστημάτων εμπορίας και των ενδιαφερόμενων μερών θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ το αργότερο έως την καταληκτική ημερομηνία που έχει οριστεί , δηλαδή την 28-11-2014 και θα αποστέλλονται στη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής - Τμήμα Γεωργικών Φαρμάκων με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Δείτε όλο το κείμενο της διαβούλευσης εδώ

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας