Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής Βάμβακος (Δ.Ο.Β) προς τους βαμβακοπαραγωγούς

Διεπαγγελματικής Βάμβακος (Δ.Ο.Β)
Ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής Βάμβακος (Δ.Ο.Β) προς τους βαμβακοπαραγωγούς

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Σε αναμονή της περιόδου σποράς του βαμβακιού για το 2018 και προκειμένου να αναβαθμίσουμε την Ποιότητα του και να πετύχουμε Υψηλότερες Τιμές Πώλησης, σας προτείνουμε τα ακόλουθα:

1. Συνεργαστείτε στενά με τους Γεωπόνους σας, ώστε να εφαρμοστούν πλήρως τα Φιλοπεριβαλλοντικά Καλλιεργητικά Πρότυπα Αειφόρου Ανάπτυξης (ορθολογική χρήση νερού και εισροών).

2. Δημιουργήστε ομάδες συνεργασίας μεταξύ σας, προκειμένου να πετύχετε α) καλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα για την προμήθεια των εφοδίων σας, β) μείωση του κόστους της καλλιέργειας σας με κοινή χρήση μηχανημάτων και δυνατοτήτων εκάστου μέλους, γ) καλύτερες τιμές πώλησης του προϊόντος.

3. Να ζητήσετε να πιστοποιήσετε την παραγωγή σας, σύμφωνα με τα Εθνικά πρότυπα καλλιέργειας AGRO 2.1 και AGRO 2.2, ώστε να καλλιεργήσετε, συγκομίσετε και να πωλήσετε Πιστοποιημένο, Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Βαμβάκι σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών και να έχετε τη δυνατότητα ένταξης της καλλιέργειας σας στα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

4. Επιλέξτε να καλλιεργήσετε τις ποικιλίες με την μεγαλύτερη απόδοση (%) σε Ίνα, κατ’ ελάχιστον 28 χιλιοστά Μήκος Ίνας, και Μέγιστο Micronnaire 4,7, σε συνεργασία με τον γεωπόνο σας και μετά από συμφωνία με την Εκκοκκιστική επιχείρηση με την οποία συνεργάζεστε.

Αυτές μπορούν να σας δώσουν την καλύτερη ΤΙΜΗ για το βαμβάκι σας.

Στον ιστότοπο της Δ.Ο.Β. (www.hca.org.gr) μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα της συνεχούς έρευνας ποικιλιών που διενεργεί η Δ.Ο.Β. στο πλαίσιο των κοινών δράσεων με τον ΣΕΠΥ, προκειμένου να διαλέξετε την ποικιλία που θα σας αποφέρει την μεγαλύτερη κερδοφορία.

5. Να λάβετε μέρος σε εκπαιδεύσεις, που υλοποιούνται από φορείς και επιχειρήσεις, ώστε να ενημερωθείτε για τις νέες τεχνολογίες, τη Γεωργία Ακριβείας και να αυξήσετε την Ποσότητα αλλά και την Ποιότητα της παραγωγής σας μειώνοντας το Κόστος.

Το Ελληνικό Βαμβάκι είναι πολύ σημαντικό προϊόν για την εθνική μας οικονομία αλλά και για εμάς που το παράγουμε και οφείλουμε όλοι μας να εργαστούμε για την αναβάθμιση του, δημιουργώντας ΥΠΕΡΑΞΙΑ για το προϊόν και σταθερά ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ για τον κλάδο.

Σας ευχόμαστε Ολόψυχα Επιτυχημένη Σπορά!

Το Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος

(Μάρτιος 2018)


Δείτε εδώ το PDF της ανακοίνωσης

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας