Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014

Οι περικοπές στα αγροτικά κονδύλια του 2015 στο επίκεντρο των ευρωβουλευτών

Οι περικοπές στα αγροτικά κονδύλια του 2015 στο επίκεντρο των ευρωβουλευτών

Εξηγήσεις για τις περικοπές 465 εκατομμυρίων ευρώ από τον γεωργικά κονδύλια, που ενέκρινε πρόσφατα με «διορθωτική επιστολή» για το σχέδιο προϋπολογισμού της Ε.Ε. του 2015, θα κληθεί να δώσει ενώπιον των μελών της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωκοινοβουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.

Τα εν λόγω κονδύλια προέρχονται κυρίως από την εκκαθάριση των λογαριασμών των κρατών μελών και από τις συμπληρωματικές εισφορές για το καθεστώς του γάλακτος. 

Ωστόσο, αυτά τα επιπλέον ποσά δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη των παραγωγών που επλήγησαν από την ρωσική απαγόρευση εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, αλλά και για τη χρηματοδότηση άλλων μέτρων προτεραιότητας της ΕΕ, όπως η καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Γεωργίας, ως αποτέλεσμα, τα μέτρα διαχείρισης των έκτακτων αναγκών της αγοράς αγροτικών προϊόντων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή κατά τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ρωσικής απαγόρευσης θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από το γεωργικό αποθεματικό κρίσης του 2015 τα, αφήνοντας σχεδόν άδειο το ταμείο για το επόμενο έτος.

 

Πηγή : Στέφανος Παπαπολυμέρου , www.paseges.gr

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας