Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή χορήγησης πιστοποιητικού γεωργικών φαρμάκων από το ΥΠΑΑΤ

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή χορήγησης πιστοποιητικού γεωργικών φαρμάκων από το ΥΠΑΑΤ

Στην ιστοσελίδα, http://ppp-usercert.minagric.gr/ αναρτήθηκε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή µε το σύστημα χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρµάκων που φέρει την ονομασία  ΣΥΣ.ΧΟ.ΠΙΣ., σύµφωνα µε τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 12 της µε αριθ. πρωτ. 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ Β΄1883) Κ.Υ.Α.

Καλούνται οι δηµόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που ενδιαφέρονται να καταχωρισθούν ως κέντρα εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρµάκων στα θέµατα του Παραρτήµατος Β του ν.4036/2012 (Α΄8), εφόσον πληρούν τα οριζόμενα στο άρθρο 13 της µε αριθ. πρωτ. 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ Β΄1883) Κ.Υ.Α. να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην υπηρεσία µας.

 

Η κατάρτιση στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων διενεργείται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που διαθέτουν επαρκή δομή και οργάνωση για τον σκοπό αυτόν.

Οι δημόσιοι φορείς κατάρτισης στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων είναι:

α) ο ΕΛ.Γ.Ο. «∆ΗΜΗΤΡΑ»,

β) τα Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης,

γ) το Μπενακείο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο,

δ) οποιοσδήποτε άλλος δηµόσιος φορέας δύναται να παράσχει το συγκεκριµένο πρόγραµµα στους καταρτιζόµενους.

Οι ιδιωτικοί φορείς κατάρτισης στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρµάκων, είναι:

α) οι αδειοδοτηµένοι φορείς δια βίου µάθησης- µη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων, Πολιτισµού και Αθλητισµού και

β) πιστοποιηµένα κέντρα επαγγελµατικής κατάρτισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων, Πολιτισµού και Αθλητισµού.

Οι ανωτέρω φορείς, που ενδιαφέρονται να συµµετάσχουν σε προγράµµατα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρµάκων µε σκοπό την απόκτηση ή την επικαιροποίηση των γνώσεων των επαγγελµατιών χρηστών γεωργικών φαρµάκων στα θέµατα του Παρατήµατος Β του ν. 4036/2012 (Α΄8), καλούνται όπως υποβάλλουν αίτηση στην υπηρεσία µας για την εγγραφή τους στο µητρώο κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρµάκων, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 3 της µε αριθ. πρωτ. 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ Β΄1883) Κ.Υ.Α.

Οι παραλήπτες του παρόντος εγγράφου παρακαλούνται όπως ενηµερώσουν τους ενδιαφερόµενους φορείς. Το παρόν να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων.

Δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ ΕΔΩ

 

 

Πηγή: www.minagric.gr

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας