Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Υπέρ της εφαρμογής «Κομφούζιο» η ΕΚΕ. Αύξηση ποιότητας, μείωση κόστους παραγωγής

Υπέρ της εφαρμογής «Κομφούζιο» η ΕΚΕ. Αύξηση ποιότητας, μείωση κόστους παραγωγής

Όλο και πιο απαραίτητη κρίνει την εφαρμογή «Κομφούζιο» στα ροδάκινα η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας, δεδομένου ότι «η Ελληνική Κομπόστα πρέπει να αποτελεί συνώνυμο της Ποιότητας», ενώ «σε συνδυασμό με τα χαμηλά κόστη είναι ζητούμενο από τις αγορές και όρος επιβίωσης για όλους στον κλάδο».

Σχετική ανακοίνωση της ΕΚΕ αναφέρει ότι το «Κομφούζιο» δοκιμάστηκε στο Βιομηχανικό Ροδάκινο πριν από 15 χρόνια.

«Από τότε, αποδείχθηκε ότι η εφαρμογή του γίνεται όλο και πιο απαραίτητη, για ροδάκινα καθαρά από προσβολές εντόμων αλλά κι από υπολείμματα χημικών. Για ροδάκινα που προστατεύονται σωστά από τη Μονίλια -πριν τις βροχές- και δεν εκβιάζουν τον παραγωγό να τα συγκομίζει άγουρα, πράσινα και μικρά. Με την εφαρμογή του Κομφούζιο μειώνεται το κόστος παραγωγής ελαχιστοποιούνται οι απώλειες και βελτιώνεται η ποιότητα. Κερδίζουν όλοι» αναφέρει η ανακοίνωση, εστιάζοντας στο γεγονός ότι για 5 χρόνια τουλάχιστον η εφαρμογή του θα χρηματοδοτείται κατά 100% από ευρωπαϊκά ταμεία.

«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία που, πέρα από τα άλλα, θα φέρει δεκάδες γεωπόνους στα κτήματα για να βελτιωθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και να μειωθούν τα κόστη» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της ΕΚΕ, με τις βιομηχανίες κομπόστας-μέλη της να καλούν όλους τους ροδακινοπαραγωγούς για καθολική εφαρμογή του μέτρου ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα οφέλη.

«Η ΕΚΕ υποστηρίζει την εφαρμογή του ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ με την απόλυτη προτεραιότητα παραλαβής των ποιοτικών ροδάκινων τα οποία θα προέρχονται από παραγωγούς που εφαρμόζουν το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ και με την υποστήριξη από τις βιομηχανίες - μέλη της, του χρηματοοικονομικού κόστους των συνεταιρισμών που δημιουργείται από την πληρωμή της προκαταβολής μέχρι την εξόφληση της αποζημίωσης (15%)» κλείνει η ανακοίνωση της ΕΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας