Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Εκδήλωση - έκθεση ποικιλιών πατάτας της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ

Κ&Ν Ευθυμιάδης
Εκδήλωση - έκθεση ποικιλιών πατάτας της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/6ου με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση - έκθεση ποικιλιών πατάτας της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ στην περιοχή της Ηλείας.

Η μεγάλη προσέλευση συνεργατών της Κ&Ν Ευθυμιάδης από αρκετές περιοχές της χώρας και παραγωγών πατάτας από τις περιοχές Ηλείας και Αχαΐας χαρακτηρίζει το αυξημένο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια και το γενετικό υλικό των οίκων DEN HARTIGH και SOLANA που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την ελληνική αγορά η Κ&Ν Ευθυμιάδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι του Ολλανδικού οίκου DEN HARTIGH, κύριοι Wiebe de Jong και Matthijs Kloek, ενημερώνοντας και απαντώντας στα ερωτήματα των παρευρισκομένων.

1

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι ποικιλίες πατάτας που αναπτύσσονται ήδη ή προβλέπεται να αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια εμπορικά στην Ελλάδα από καλλιέργειες στην περιοχή της Αχαΐας την ίδια περίοδο, κάτω από ανάλογες κλιματικές συνθήκες καλλιέργειας, με διαφοροποίηση στις συνθήκες εδάφους (βαρύ, μέσο, ελαφρύ), ώστε να επιδείξουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα. Αναδείχθηκε η σταθερότητα συμπεριφοράς κάτω από τα διαφορετικά αυτά περιβάλλοντα  των ποικιλιών και ιδιαίτερα των εμπορικών ποικιλιών LAPERLA, ULTRA, BELMONDA και LANORMA.

2

3

Στη συνέχεια, διοργανώθηκε και δοκιμασία γεύσης των ποικιλιών, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, στον πλέον συνήθη τρόπο μαγειρέματος της πατάτας, δηλαδή τηγανητή, όπου ξεχώρισαν ιδιαίτερα για τη γευστικότητά τους οι ποικιλίες LANORMA, PRADA, ULTRA και BELMONDA.

4

Γευστική δοκιμή σε βραστή πατάτα έγινε και στις ποικιλίες LANORMA και BELMONDA που διακρίνονται για τη γεύση τους και σε αυτό τον τρόπο μαγειρέματος, όπως και στη BELMONDA σε μαγείρεμα στο φούρνο.

5


 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της εταιρίας K&N Eυθυμιάδης, πατώντας ΕΔΩ

KN

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας