Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΕΒΖ 2014: ιστορικό χαμηλής παραγωγής και ακίνητα στο σφυρί για μείωση τραπεζικού δανεισμού

ΕΒΖ 2014: ιστορικό χαμηλής παραγωγής και ακίνητα στο σφυρί για μείωση τραπεζικού δανεισμού

Μέσα στο Νοέμβριο η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης θα προκηρύξει δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την πώληση ακινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα και τη Σίνδο, προκειμένου να μειώσει τον τραπεζικό της δανεισμό που στις 30/6/2011 ανερχόταν σε 132,7 εκατ. ευρώ και να βελτιώσει τα αποτελέσματά της με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία. 

 Έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα βγει προς πώληση το ακίνητο στην παραλιακή οδό Κουντουριώτου, στην περιοχή του λιμανιού. Το κτίσμα, κάλυψης 6.282 τμ σε οικόπεδο 1 στρέμματος, είναι ημιτελές. Το 2009, η τότε διοίκηση είχε επιχειρήσει να πωλήσει το κτίριο, αλλά ο διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε λόγω μειωμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος. Η παρούσα διοίκηση , θα επιχειρήσει ξανά την πώληση του ακινήτου, αν και οι συνθήκες στην αγορά του real estate δεν είναι ευνοϊκές. Παλαιότερα, η τιμή εκκίνησης για το ακίνητο της Κουντουριώτου, προσδιορίζονταν στα 18,8 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο ενδέχεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Voria.gr, να προσαρμοσθεί στη ζήτηση της αγοράς. Μαζί με το ακίνητο της Κουντουριώτου, πωλητήριο θα 

αναρτηθεί και σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της ΕΒΖ στο Κολωνάκι, ενώ προς πώληση βγαίνει και το μεγάλο ακίνητο στη Σίνδο. Το ακίνητο της Σίνδου βρίσκεται ακριβώς απέναντι απο τα ΤΕΙΘ, με πρόσωπο στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Αθηνών και είναι στην περιοχή που πρόκειται, βάσει σχεδίων τουλάχιστον, να δημιουργηθεί το νέο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ. Πρόκειται για έκταση 70 στρεμμάτων, στην οποία περιλαμβάνεται κτιριακό συγκρότημα που παλαιότερα στέγαζε τα εργαστήρια της ΕΒΖ, που έχουν μεταφερθεί στο συγκρότημα του Πλατέος. Για την ΕΒΖ η φετινή ζαχαρική καμπάνια έκλεισε με παραγωγή ιστορικά χαμηλή, στους μόλις 38.000 τόνους ζάχαρης, αφού η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθήθηκε από την εταιρεία αποθάρρυνε τους παραγωγούς με αποτέλεσμα να καλλιεργηθούν μόλις 58.000 στρέμματα. Το υψηλό POL, ανέβασε κατά περίπου 5.000 τόνους την παραγωγή. Σήμερα, τα αποθέματα της εταιρείας είναι στις 30.000 τόνους και στους επόμενους μήνες θα εισαχθούν συνολικά περί τις 180.000 τόνους ζάχαρης από τις θυγατρικές της Σερβίας και από μεγάλους ευρωπαίους παραγωγούς, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση της εσωτερικής αγοράς. Στο μεταξύ, προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση του ποσοστού του 82,33% της μεγαλομετόχου ΑΤΕ σε ιδιώτη επενδυτή. Στην παρούσα φάση οι δέκα εταιρείες που πέρασαν στη β΄φάση του due diligence , πραγματοποιούν ελέγχους στα στοιχεία της ΕΒΖ. Οι έλεγχοι θα ολοκληρωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου. Ενδέχεται, αν ζητηθεί , να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, 10-15 ημερών. Αμέσως μετά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν business plans και δεσμευτικές προσφορές.

 

Δείτε τη διαδικασία πώλησης και την παρουσίαση των ακινήτων της ΕΒΖ ΕΔΩ

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας