Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Τιμές ρεκόρ στην παραγωγή καλαμποκιού, σιταριού και ελαιοκράμβης για το 2014/15 αναμένει η Ευρωπαϊκή ένωση

Τιμές ρεκόρ στην παραγωγή καλαμποκιού, σιταριού και ελαιοκράμβης για το 2014/15 αναμένει η Ευρωπαϊκή ένωση

Λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν από τον Ιούνιο και μετά, που ξεπέρασαν τον μέσω όρο που αναμενόταν, η εκτίμηση για τη φετινή παραγωγή φαίνεται να είναι υψηλότερη κατά 14% σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει την παραγωγή του καλαμποκιού, να ανέρθει στους 73,1 εκατ. τόνους, με την απόδοση να εκτιμάται στους 7,62 τόνους ανά εκτάριο.Δηλαδή12,3% υψηλότερη από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας. Χώρες με υψηλά επίπεδα βροχόπτωσης, στις οποίες ανήκουν κυρίως χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ουγγαρίας, θα καθυστερήσουν την συγκομιδή τους εξαιτίας των υψηλών επιπέδων υγρασίας που καταγράφουν και εκτιμάται πως θα ολοκληρώσουν την συγκομιδή τους μέσα στον χειμώνα.sithra

 Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, εκτιμά ακόμη πως το ύψος της συγκομιδής των δυο μεγαλυτέρων χωρών παραγωγής, της Γαλλίας και Ιταλίας, θα παραμείνει αμετάβλητο με 17 και 8,2 εκατ. τόνους αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σιτάρι αναμένει αύξηση 8,6% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τούς 155,4 εκ. τόνους, με την Πολωνία να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής φτάνοντας τους 11,2 εκ. τόνους, δηλαδή 18% υψηλότερα από πέρυσι. Στις χώρες με παραγωγή ρεκόρ αναμένεται να είναι η Ρουμανία με 8,1 εκ. τόνους, η Γερμανία με 27,7 εκ. τόνους και τέλος η Γαλλία, η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα της Ε.Ε. με 39,1 εκ. τόνους, την μεγαλύτερη σοδειά από το 2004/05.

Τέλος, η ελαιοκράμβη σύμφωνα με το USDA, αναμένεται να φτάσει στην τιμή ρεκόρ των 24 εκ. τόνων, αυξημένη κατά 14% από πέρυσι. Η Γερμανία υπολογίζεται να φτάσει στους 6,25 εκ. τόνους, τους 5,5 η Γαλλία και τους 2,5 η Μ. Βρετανία., με αποδόσεις στους 3,5 τόνους ανά εκτάριο.

 ΠΗΓΗ: paseges.gr

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας