Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Σημαντικές αποφάσεις της Ε.Ε. σχετικά με τη μείωση των χημικών εισροών έως το 2030

ANTHESIS
Σημαντικές αποφάσεις της Ε.Ε. σχετικά με τη μείωση των χημικών εισροών έως το 2030
Σημαντικές Αποφάσεις και Οδηγίες δόθηκαν από την Ε.Ε. στη δημοσιότητα ως προς την αναγκαιότητα μείωσης της χρήσης και περιβαλλοντικού ρίσκου κατά τουλάχιστον 50% επιβλαβών φυτοπροστατευτικών ουσιών στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030!

Επιπρόσθετα τονίζεται η υποχρέωση μέχρι το έτος αναφοράς (2030) να εφαρμόζεται η Βιολογική Γεωργία στις χώρες-μέλη κατά τουλάχιστον 25% της συνολικής καλλιεργούμενης έκτασης αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που πηγάζουν από τις φιλο-περιβαλλοντικές γεωργικές προσεγγίσεις.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αποτελούν ορόσημο για το άμεσο μέλλον της Ευρωπαϊκής Γεωργίας.

Ακόμα παραπάνω δικαιώνουν το όραμα και σκοπό της Anthesis που από το 2004 κιόλας προωθεί, αναπτύσσει και υποστηρίζει φιλο-περιβαλλοντικές μεθόδους και προϊόντα φυτοπροστασίας μηδενικών υπολειμμάτων και Bio, αναγνωρίζοντας από πολύ νωρίς την ανάγκη για σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των εχθρών και ασθενειών. Οι επιτυχίες μας μέχρι σήμερα ήταν μεγάλες. Οι προκλήσεις μπροστά μας ακόμα μεγαλύτερες.

Το Άρτια Εκπαιδευμένο Ανθρώπινο Δυναμικό της Anthesis μαζί με τους Συνεργάτες μας ανά την Ελλάδα και τα Βαλκάνια θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε και να δίνουμε λύσεις στις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζονται για μία Βιώσιμη Ολοκληρωμένη Διαχείριση των καλλιεργειών με στόχο τα μηδενικά υπολείμματα και τη διατήρηση της βιο-ποικιλότητας.


Anthesis final logo 2017

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Επιτροπής πατώντας στο παρακάτω link: 

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1590404602495&uri=CELEX%3A52020DC0381

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας