Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021

Προκήρυξη 4ων υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών από την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος

Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος
Προκήρυξη 4ων υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών από την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος

Προκήρυξη υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών πρώτου και δευτέρου κύκλου της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος προκηρύσσει πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Θα χορηγηθούν τέσσερις (4) υποτροφίες, ύψους 1.000,00 € (χίλια ευρώ) έκαστη, δύο για εκπόνηση έρευνας για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου και δύο για εκπόνηση έρευνας για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου στα γνωστικά αντικείμενα της Εντομολογίας, Ακαρεολογίας και Νηματωδολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος (www.entsoc.gr).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2021.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Να έχουν ελληνική ιθαγένεια
  • Να είναι ηλικίας έως 35 ετών (έως και την 30η Νοεμβρίου 2021, ημερομηνία λήξης της υποβολής των υποψηφιοτήτων)
  • Να είναι κάτοχοι πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος σε τομέα της Γεωπονικής Επιστήμης ή συναφούς ειδικότητας
  • Να έχουν έγγραφη αποδοχή από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για το οποίο ζητείται η υποτροφία
  • Να έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας

Κριτήρια Επιλογής

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από τριμελή επιτροπή, που θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος. Στην επιτροπή συμμετέχουν δύο μέλη του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος καθώς και ένα μέλος ΔΕΠ ή Ερευνητής/τρια μέλος της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα μέλη της Επιτροπής να μην έχουν αποδεδειγμένη επιστημονική συνεργασία με τον/ην υποψήφια. Κατά την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια με την αντίστοιχη βαρύτητα:

  • Σύντομη περιγραφή πρωτότυπης ερευνητικής πρότασης [έως 1000 λέξεις συνολικά (εξαιρουμένης της βιβλιογραφίας), διάρκεια εκπόνησης έως 10 μήνες] (50%)
  • Βαθμός βασικού πτυχίου (σε περίπτωση που ο τίτλος προέρχεται από Πανεπιστήμιο κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση ισοτιμίας και βαθμολογικής αντιστοίχισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή το ΔΙ.ΚΑ.Τ.Σ.Α.) (15%)
  • Επιστημονική δραστηριότητα υποψηφίου (επιστημονικές δημοσιεύσεις 15%, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, κ.ά. 10%)
  • Υποτροφίες – βραβεία (5%)
  • Συστατικές επιστολές [δύο (2), η μία (1) απαραίτητα από τον Επιβλέποντα της έρευνας] (5%)

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας