Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022

H Farmacon στηρίζει την ομάδα της iGEM Patras 2022, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας στο ΜΙΤ

FARMACON
H Farmacon στηρίζει την ομάδα της iGEM Patras 2022, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας στο ΜΙΤ

H Farmacon είναι υπερήφανος χορηγός της ομάδας της iGEM Patras 2022, στον μεγαλύτερο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας στο ΜΙΤ.

Λίγα λόγια για το iGEM 

Ο διεθνής διαγωνισμός Συνθετικής Βιολογίας iGEM (International Genetically Engineered Machine) διοργανώθηκε στο MIT από τους Tom Knight και Drew Endy το 2003 και το 2004. 

Έκτοτε, διεξάγεται κάθε χρόνο και απευθύνεται σε προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε μαθητές από όλο τον κόσμο. Ο διαγωνισμός iGEM δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τα όρια της συνθετικής βιολογίας αντιμετωπίζοντας καθημερινά θέματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Οι διεπιστημονικές ομάδες συνεργάζονται για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να δοκιμάσουν ένα σύστημα του δικού τους σχεδιασμού με τεχνικές μοριακής βιολογίας. Οι ομάδες iGEM εργάζονται εντός και εκτός του εργαστηρίου, δημιουργώντας εξελιγμένα έργα που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια θετική συνεισφορά στον κόσμο. Κάθε χρόνο σχεδόν 6.000 άνθρωποι αφιερώνουν όλους τους μήνες μέχρι και το καλοκαίρι στο iGEM και στη συνέχεια παρουσιάζουν τα αποτελέσματά τους στον ετήσιο παγκόσμιο διαγωνισμό Giant Jamboree.

iGEM PATRAS 2022

Για την ομάδα της iGEM PATRAS, αυτός ο αγώνας είναι μια πρόκληση που πρέπει να πραγματοποιήσει! Μια μοναδική ευκαιρία, ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει και ένας τρόπος να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια καινοτόμα ιδέα, συνεργασία και όρεξη για δουλειά για να κάνουμε σπουδαία πράγματα.

Το ταξίδι στον διαγωνισμό έχει ήδη ξεκινήσει. Μετά από πολύωρη αναζήτηση στα άδυτα της συνθετικής βιολογίας, η ομάδα της  iGEM PATRAS κατέληξε σε μια ολοκληρωμένη ιδέα που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Giant Jamboree, του ΜΙΤ στη Βοστόνη. Ο δρόμος φαίνεται δύσκολος και ανηφορικός. Όμως η διάθεση για δουλειά και το κίνητρο ότι είναι οι ερευνητές μιας πρωτοφανώς εφικτής ιδέας θα τους βοηθήσει να φτάσουν στον απώτερο στόχο. 

Και η Farmacon θα είναι μαζί τους, στηρίζοντας τους για την επίτευξη αυτού του στόχου! 

Γεωργία ακριβείας

Η γεωργία ακριβείας είναι μια καινοτόμος ιδέα διαχείρισης της γεωργίας που στοχεύει να φέρει επανάσταση στη γεωργία και τη βελτίωση του εδάφους, τόσο με τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των καλλιεργειών όσο και με τη διατήρηση των πόρων.

Τα τελευταία χρόνια, η πρακτική της γεωργίας ακριβείας έχει επιτραπεί με την εμφάνιση του GPS που διευκολύνει την ικανότητα του αγρότη να εντοπίζει την ακριβή θέση του σε ένα χωράφι επιτρέπει τη δημιουργία χαρτών της χωρικής μεταβλητότητας όσες μεταβλητές μπορούν να μετρηθούν, όπως π.χ. η απόδοση της καλλιέργειας, τα χαρακτηριστικά του εδάφους / τοπογραφία, η περιεκτικότητα σε οργανική ύλη, τα επίπεδα υγρασίας, τα επίπεδα αζώτου, το pH, τα μέταλλα και ούτω καθεξής. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για να προτείνει εξατομικευμένες παρεμβάσεις.

Η γεωργία ακριβείας έχει επίσης επιτραπεί από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα / drones που μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν από αρχάριους πιλότους. Αυτά τα drones μπορούν να εξοπλιστούν με κάμερες και άλλο εξοπλισμό και μπορούν να παρέχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά και γεωγραφικές αναφορές.

Πρόσφατα, οι γονιδιωματικές επιστήμες έχουν αναδειχθεί ως θεμελιώδης κλάδος για τον προσδιορισμό της μικροχλωρίδας του εδάφους.

Αυτό κατέστη δυνατό χρησιμοποιώντας μεταγονιδιωματική, δηλαδή προσδιορισμό βακτηριακών και μυκητιακών ειδών με χρήση αλληλουχίας επόμενης γενιάς. Ως εκ τούτου, αυτές οι πληροφορίες μπορούν να ληφθούν υπόψη κατά τη διατύπωση συστάσεων για βελτίωση του εδάφους, χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα εργαλεία υποστήριξης αποφάσεων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Καλή επιτυχία iGEM PATRAS! Κάντε μας Υπερήφανους!

LOGO iGEM Patras 2022

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας