Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Αναγνωρίστηκε η Μαστίχα Χίου ως Άυλο στοιχείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την UNESCO

Αναγνωρίστηκε η Μαστίχα Χίου ως Άυλο στοιχείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την UNESCO

Η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης UNESCO για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην ετήσια συνεδρίαση της, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου 2014, έκανε δεκτή την σχετική υποψηφιότητα.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει τις πολυετής προσπάθειες και ενισχύει περαιτέρω την δράση για την προβολή αυτού του μοναδικού προϊόντος αλλά και πολλών άλλων μοναδικών Ελληνικών προϊόντων. Η καλλιέργεια του μαστιχοφόρου θάμνου των 24ων Μαστιχοχωρίων στη νότια Χίο, και η εξαγωγή της αρωματικής μαστίχας συνιστούν μια παγκοσμίως μοναδική παραδοσιακή καλλιέργεια, που μεταβιβάζεται προφορικά και εμπειρικά από γενιά σε γενιά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου «η εγγραφή της Μαστιχοκαλλιέργειας στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, αποτελεί αναγνώριση της αξίας αυτού του στοιχείου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράλληλα, το εντάσσει σε ένα παγκόσμιο σύστημα για την ανάδειξη και τη διαφύλαξη των ζωντανών παραδόσεων».

proion mastixa xiou

Πηγή: Ημερησία

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας