Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023

Re:contrast - H Bayer και η Affidea ξεκινούν στην Ελλάδα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης

Bayer
Re:contrast - H Bayer και η Affidea ξεκινούν στην Ελλάδα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης

Re:contrast : Το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Bayer για την ανακύκλωση υπολειμμάτων σκιαγραφικών μέσων, ξεκινά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Όμιλο Affidea.

 

Η Bayer, με την νέα της πρωτοβουλία, re:contrast, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την αφοσίωσή της στην ευημερία του πλανήτη. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων ιωδίου από τα σκιαγραφικά μέσα που χρησιμοποιούνται στις αξονικές τομογραφίες. Το πρόγραμμα ξεκινά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Όμιλο Διαγνωστικών Κέντρων Affidea. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη και στην χώρα μας μιας προσπάθειας για τη σωστή απόρριψη των υπολειμμάτων των σκιαγραφικών μέσων  που συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βιώσιμη διαχείριση πόρων, προτεραιότητες και των δύο συνεργατών, Bayer & Affidea.

Μέσω του προγράμματος re:contrast μειώνεται η παρουσία του ιωδίου στο νερό, αλλά και  η ανάγκη για εξόρυξή νέων ποσοτήτων ενός προϊόντος του οποίου η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Με το πρόγραμμα re:contrast, τα διαγνωστικά κέντρα συλλέγουν τα υπολείμματα των σκιαγραφικών  της Bayer, τα οποία αποστέλλονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Γερμανία, όπου και πραγματοποιείται μέσω ειδικής διαδικασίας ανακύκλωσης η ανάκτηση του ιωδίου. Το ανακτηθέν ιώδιο χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες εφαρμογές, αλλά όχι σε παραγωγή σκιαγραφικών ή άλλων φαρμακευτικών προϊόντων.

O Eπικεφαλής του Τμήματος Ακτινολογίας της Bayer Ελλάς κύριος Νικόλαος Κουρεντζής, δήλωσε σχετικά: «Για την Bayer, η βιωσιμότητα αποτελεί σημαντική δέσμευση. Μέσω του προγράμματος re:contrast, η Bayer Ελλάς αποδεικνύει πώς οι βιώσιμες πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε θετικές αλλαγές. Αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία στοχεύει στο να φέρει έναν νέο τρόπο ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης των υπολειμμάτων ιωδίου, μειώνοντας έτσι την εξάρτησή μας από νέους πόρους. Αντιμετωπίζοντας ενεργά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, το πρόγραμμα re:contrast όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση πολύτιμων φυσικών στοιχείων, αλλά ταυτόχρονα μειώνει αντικά την παρουσία των επιβλαβών ουσιών στο περιβάλλον. Έτσι, το πρόγραμμα αυτό θέτει ένα νέο πρότυπο για υπεύθυνες βιομηχανικές πρακτικές. Είμαστε υπερήφανοι που η Bayer Ελλάς ηγείται μίας τέτοιας βιώσιμης λύσης που συμβάλλει στο να κληροδοτήσουμε έναν καλύτερο πλανήτη στις επόμενες γενιές»

Από την πλευρά του ο Operations Director της Affidea Ελλάδος κύριος Γιάννης Βυθούλκας, δήλωσε: «Σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, διαμορφώνουμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, με στόχο την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών αλλά και την συμμόρφωση της εταιρείας με τις απαιτήσεις της βιώσιμης διακυβέρνησης. Είμαστε περήφανοι που η Affidea είναι η πρώτη εταιρία υγείας που εφαρμόζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Bayer για την ανακύκλωση υπολειμμάτων σκιαγραφικών μέσων, με στόχο να βελτιώσει το οικολογικό της αποτύπωμα, να συμβάλλει  στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα βιωσιμότητας».


 

bayer logo

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας