Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023

ΕΣΥΦ - AgriBusiness Forum 2023: συνάντηση των ηγετών του αγροτικού κόσμου για την φυτοπροστασία και το μέλλον της γεωργίας στην ψηφιακή & πράσινη εποχή

ΕΣΥΦ - AgriBusiness Forum 2023: συνάντηση των ηγετών του αγροτικού κόσμου για την φυτοπροστασία και το μέλλον της γεωργίας στην ψηφιακή & πράσινη εποχή

Στις 3-4-5 Νοεμβρίου 2023, στην Λεπτοκαρυά-Πιερίας, λαμβάνει χώρα το περιφερειακό συνέδριο ΕΣΥΦ-AgriBusiness Forum 2023, με θέμα «Η Φυτοπροστασία καταλύτης για τον μετασχηματισμό των αγροδιατροφικών συστημάτων στην ψηφιακή & πράσινη εποχή».

 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, 50 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε 11 σημαντικές συνεδρίες, θα προσδιορίσουν τις προκλήσεις και θα καταθέσουν προτάσεις για το μέλλον των αγροδιατροφικών συστημάτων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται ο ρόλος της φυτοπροστασίας στην επισιτιστική ασφάλεια και επάρκεια των κοινωνιών, στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας και της Ευρωπαϊκής στρατηγικής “Farm to Fork

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν 250 σύνεδροι με φυσική παρουσία και 500 σύνεδροι διαδικτυακά και απευθύνεται σε παραγωγούς, γεωπόνους, γεωργικούς συμβούλους, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και την φοιτητική κοινότητα. Περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη πεδίου στην Οργάνωση Παραγωγών Ακτινιδίου Πυργετού, και θα κλείσει με ένα ειδικό αφιέρωμα για την Θεσσαλία, σχετικά με την πραγματικότητα, τα μέτρα, και τις μεσομακροπρόθεσμες στρατηγικές για την περιοχή, στον απόηχο των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel.

Την Παρασκευή 3/11/2023, θα λάβουν χώρα πέντε συνεδρίες, οι οποίες πραγματεύονται το μέλλον της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής γεωργίας προς το 2030, τις προκλήσεις φυτοπροστασίας που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στη χώρα μας για τις στρατηγικές καλλιέργειες, ώστε να εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση σεβόμενοι το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, αλλά και προτάσεις καινοτομίας και συνεργειών που μπορούν να φέρουν την Ελληνική Γεωργία πιο κοντά στους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας, διατηρώντας την ανταγωνιστικότητά της στην Ευρώπη. Σε όλες τις συνεδρίες εγνωσμένου κύρους εκπρόσωποι της πολιτείας, των θεσμικών φορέων, της επιστημονικής κοινότητας, της βιομηχανίας και των αγροτικών συνεταιρισμών, θα μοιραστούν απόψεις, προτάσεις και βέλτιστες πρακτικές για τη γεωργία του σήμερα και του μέλλοντος.

 Το Σάββατο 4/11/2023, η ημέρα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης των παραγωγών στις νέες τάσεις, μεθόδους και πρακτικές, δύο βασικούς πυλώνες για την διατήρηση αλλά και αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγών της χώρας, κατά την μετάβαση σε μία νέα πράσινη εποχή. Στελέχη του τραπεζικού κλάδου, ειδικοί σύμβουλοι επιχειρηματικότητας, καθηγητές και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων θα παρουσιάσουν μέσα από δύο συνεδρίες προτάσεις για την ενίσχυση των δύο αυτών βασικών πυλώνων.

Oι εργασίες του Σαββάτου ολοκληρώνονται με τους συντονιστές του ΕΣΥΦ-AgriBusiness Forum 2023, να παρουσιάζουν συνοπτικά τα κυριότερα σημεία και συμπεράσματα κάθε συνεδρίας, και αμέσως μετά ακολουθεί η επίσκεψη πεδίου στην Οργάνωση Παραγωγών Ακτινιδίου Πυργετού.

Την Κυριακή 5/11/2023, μέσα από 3 στοχευμένες στρογγυλές τράπεζες ανοίγει ο «Φάκελος Θεσσαλία». Η πρώτη εστιάζει στην «Πραγματικότητα στην Θεσσαλία» και τις επιπτώσεις σε ζωικό κεφάλαιο, αγροτική παραγωγή, τοπική οικονομία-μεταποίηση, η δεύτερη στα «Άμεσα μέτρα» και στις απαιτούμενες ενέργειες για την επούλωση, εξομάλυνση και αντιμετώπιση νέων κινδύνων στη Θεσσαλία, και η τρίτη με την «Επόμενη μέρα», όπου τίθενται επί τάπητος θέματα σχετικά με το μοντέλο αναδιάρθρωσης για την ανάταξη και αναζωογόνηση της Θεσσαλίας. Τα θέματα αυτά θα αναλυθούν και συζητηθούν από εκπροσώπους της πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας βιομηχανίας και των θεσμικών φορέων, των τεσσάρων δηλαδή εταίρων των οποίων η συνεργασία μπορεί να στοχεύσει στην αντιμετώπιση, την πρόληψη και την οχύρωση της Ελληνικής γεωργίας στα αυξανόμενα προβλήματα από την κλιματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου αφιερώματος, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της 1ης φάσης των εδαφολογικών μετρήσεων που έλαβαν μετά το φαινόμενο Daniel σε 220 διαφορετικά σημεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από τις ερευνητικές ομάδες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Την συγκεντρωτική εικόνα θα μεταφέρει ο ερευνητής-εδαφολόγος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Ευαγγέλου.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φόρουμ εδώ


 

AGRIBUSINESSESYF

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας