Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024

20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυτοπροστασίας στην Αθήνα

IAPPS
20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυτοπροστασίας στην Αθήνα

Η Ελληνική Φυτιατρική Εταιρεία οργανώνει το 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυτοπροστασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο στην Αθήνα, 1-5 Ιουλίου 2024.

Το Συνέδριο φιλοξενείται από την Ελληνική Φυτιατρική Εταιρεία στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Επιστημών Φυτοπροστασίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία, η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος και η Ελληνική Εταιρεία Επιστήμης Ζιζανίων θα συμβάλλουν επίσης στη διοργάνωση συνεδρίων μέσω επιστημόνων που εργάζονται σε όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ή Ιδρύματα που σχετίζονται με τις Επιστήμες Φυτοπροστασίας. Επιπλέον, η συμμετοχή του Υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων, της Ελληνικής Ένωσης Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) και του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου αναμένεται να είναι χρήσιμη και ουσιαστική.

Οι διαλέξεις της ολομέλειας θα επικεντρωθούν μεταξύ άλλων στην εξής θεματολογία:

- Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στη φυτοπροστασία.

- Η φυτοπροστασία σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.

- Στρατηγικές για την ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων ψηφιακής ταυτοποίησης για τη βιοασφάλεια και τη φυτοπροστασία των φυτών.

- Αναπαραγωγή ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ από το αγρόκτημα στο πιάτο.

- Χρήση του δυναμικού του μικροβιώματος για μία βιώσιμη γεωργία.

Οι ταυτόχρονες συνεδρίες θα επικεντρωθούν γενικά στα εξής θέματα:

Θα επισημανθούν τρέχοντα προβλήματα φυτοπροστασίας που επηρεάζουν μεγάλες καλλιέργειες ή καλλιέργειες διεθνούς σημασίας όπως είναι το αμπέλι, η ελιά, τα εσπεριδοειδή, οπωροφόρα δέντρα, δημητριακά, λαχανικά κ.λπ. Κορυφαίοι ερευνητές θα παρουσιάσουν προβλήματα που αφορούν τη χημική φυτοπροστασία και εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν.

Θα υλοποιηθούν παρουσιάσεις σε ερευνητικά θέματα και πρόσφατες εξελίξεις στις επιστήμες Φυτοπροστασίας. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για επαφή μεταξύ νέων επιστημόνων και κορυφαίων ερευνητών.

Οι διεθνείς οργανισμοί που ασχολούνται με την επισιτιστική ασφάλεια, την ασφάλεια των τροφίμων και την υγεία των φυτών θα είναι ευπρόσδεκτοι να αναλύσουν κρίσιμα προβλήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια γεωργία και να προτείνουν μέτρα και δράσεις. FAO, EFSA, EPPO και άλλοι κορυφαίοι οργανισμοί θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό Παγκόσμιο Συνέδριο Φυτοπροστασίας.

Πηγή: https://www.ippcathens2024.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας