Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Έως και σήμερα 12 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο ειδικό ή κανονικό καθεστώς ΦΠΑ

Έως και σήμερα 12 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο ειδικό ή κανονικό καθεστώς ΦΠΑ

Οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις μεταβολών τους από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ ή και αντίστροφα ενόψει του νέου τρόπου φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος μέσω λογιστικού προσδιορισμού το αργότερο έως και σήμερα 12/01/2014.

Υπόχρεοι ένταξης στο κανονικό καθεστώς είναι όσοι αγρότες πραγματοποίησαν εισπράξεις πάνω από 15000 ευρώ από τις πωλήσεις των fpaπροϊόντων τους ή έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης 5.000 ευρώ και άνω.

Αν ο αγρότης δεν έχει υπερβεί τα οριζόμενα εισοδηματικά κριτήρια μπορεί να ενταχθεί από 01/01/2015 στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ.

Σε περίπτωση που ο αγρότης δεν έχει υποχρέωση να παραμείνει στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, μπορεί σε οποιαδήποτε επόμενη διαχειριστική περίοδο να μεταταγεί στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, πάντα με την προϋπόθεση ότι πληροί τα κριτήρια εισοδήματος που έχουν οριστεί.

Πηγή: agro24

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας