Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Πρόθυμη η Syngenta να υποστηρίξει αιτήματα αγροτών για χρήση των νεονικοτινοειδών

Πρόθυμη η Syngenta να υποστηρίξει αιτήματα αγροτών για χρήση των νεονικοτινοειδών

Έτοιμη να ενισχύσει ομάδες αγροτών που θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει την απαγόρευση χρήσης νεονικοτινοειδών στην επένδυση σπόρων, δηλώνει η εταιρεία παραγωγής αγροχημικών Syngenta, ιδιαίτερα για τους σπόρους της ελαιοκράμβης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απαγορεύσει τη χρήση αυτών των ουσιών,  λόγω της ενδεχόμενης βλάβης που προκαλούν στις μέλισσες, αλλά αυτό οδήγησε σε εκτεταμένη ανάπτυξη των παρασίτων σε ελαιούχους σπόρους κατά την περσινή συγκομιδή.

Το Cruiser της Syngenta και το Modesto της Bayer ήταν τα δύο βασικά προϊόντα των εταιρειών που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα πέρσι.

«Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε ομάδα παραγωγών θα πιέσει για επείγουσα χρήση των νεονικοτινοειδών,» δήλωσε στο «Farmers Weekly» ο Jon Parr, επικεφαλής του ομίλου Syngenta για τον τομέα των μεγάλων καλλιεργειών παγκοσμίως.

Η εταιρεία με έδρα την Ελβετία, είναι η μεγαλύτερη παραγωγός αγροχημικών στον κόσμο και επιμένει ότι το προϊόν της είναι ασφαλές. Η απόφαση για την απαγόρευση για δύο χρόνια των ουσιών imidacloprid, clothianidin και thiamethoxam ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτραπεί η κυκλοφορία τους μετά το τέλος του 2015.

 

 

Πηγή: Farmers Weekly

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας