Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015

Το Δελτίο τύπου από τα 80 χρόνια του ομίλου Ευθυμιάδη

Το Δελτίο τύπου από τα 80 χρόνια του ομίλου Ευθυμιάδη

Τη συμπλήρωση 80 χρόνων συνεχούς παρουσίας κι ανάπτυξης του στον αγρο- διατροφικό τομέα γιορτάζει τη φετινή χρονιά, ο επιχειρηματικός όμιλος Ευθυμιάδη, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στο Χίλτον παρουσίασε το πλαίσιο των δραστηριοτήτων του καθώς και τις πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα για τα 80 χρόνια του Ομίλου.

Η στρατηγική κι οι στόχοι των επιχειρήσεων Ευθυμιάδη επικεντρώνονται στη συνολική υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, ώστε να είναι σε θέση να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, που ν’ ανταποκρίνονται στις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας κι υγιεινής της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και των τελικών καταναλωτών.

Για την υλοποίηση της πολιτικής αυτής, ο Όμιλος Ευθυμιάδη έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία, την οποία υλοποιεί στο πλαίσιο ολοκληρωμένων προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας με επιλεγμένους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από τον έλεγχο του γενετικού υλικού (σπόροι, φυτά), την παρακολούθηση των ενδεδειγμένων καλλιεργητικών φροντίδων, τον έλεγχο των ποιοτικών στοιχείων των τελικών προϊόντων και καταλήγοντας στην τυποποίηση και εμπορική διάθεση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων στις ενδιαφερόμενες βιομηχανίες ή τη λιανική αγορά τροφίμων.

Πρωτοβουλίες για τα 80 χρόνια του Ομίλου

Ειδικά για την επέτειο των 80 χρόνων που γιορτάζει φέτος ο Όμιλος Ευθυμιάδη, έχουν προγραμματιστεί και θα υλοποιηθούν μια σειρά δράσεων, που εκφράζουν την πίστη του Ομίλου στο μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και καινοτομίας στα ελληνικά προϊόντων αγρο-διατροφής και στην κοινωνική ευθύνη που ο Όμιλος θέλει να υπηρετεί σε όλες τις φάσεις της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

1) Έναρξη εορτασμού των 80 χρόνων, με τη σημερινή συνέντευξη τύπου

2) Ιστορίες Γης: (Ήδη από το 2014, χορηγοί της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΙ, μαζί με την Εθνική Τράπεζα). - Προβολή success stories σε διάφορους τομείς, που έχουν σχέση με την ελληνική γη. - Έμφαση σε παραδείγματα της 1 περιφέρειας, με στόχο, την έμπνευση και το κέφι για να αξιοποιήσει κανείς τις ευκαιρείς που δίνει η Ελληνική γη

3) Εκπαίδευση & Νεανική Επιχειρηματικότητα: Συνεργασία με τα σημαντικότερα ελληνικά γεωπονικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, για τον εντοπισμό και χρηματική επιβράβευση καινοτόμων και, κυρίως, υλοποιήσιμων επιχειρηματικών σχεδίων στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας

4) Πολιτισμός: Αποκλειστική χορηγική στήριξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης για την δημιουργία ειδικής έκθεσης για την Ραιδεστό της Ανατολικής Θράκης. Ανάδειξη της λαογραφίας της και των γλυπτών μνημείων που διασώθηκαν.

5) Κοινωνία: Συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανώσεις στις περιοχές, όπου βρίσκονται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις για από κοινού δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Πανελλαδική συνεργασία με το δίκτυο πωλήσεων, για πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα στις επιμέρους περιοχές τους

6) Ενημέρωση: Διαρκής τοπική ανάδειξη του μοντέλου της συμβολαιακής γεωργίας

7) Κλείσιμο εορτασμών: Πανηγυρική συμμετοχή και closing event στην έκθεση Agrotica τον Φεβρουάριο 2016

 

Λίγα λόγια για την Ιστορία του Ομίλου

Από την ίδρυσή του το 1935 στη Θεσσαλονίκη, ως εταιρία Κ+Α ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ Ο.Ε., με αντικείμενο την εμπορία εισαγόμενων γεωργικών εφοδίων, εργαλείων, σπόρων και καλλωπιστικών φυτών, μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει τις δραστηριότητες του όχι μόνο σε πανελλήνια κλίμακα αλλά και σε πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Στη δεκαετία 1991-2000 ιδρύθηκαν σταδιακά νέες επιχειρήσεις και υλοποιήθηκε ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών και της οργάνωσης του Ομίλου, απόλυτα εναρμονισμένο με τη σύγχρονη αντίληψη της ολοκληρωμένης διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής, που ταυτόχρονα επιτρέπει να αντιμετωπιστούν με σιγουριά οι μεγάλες προκλήσεις που επιβάλλουν η παγκοσμιοποίηση και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Τον Οκτώβριο του 2000 έγινε μια, στρατηγικής σημασίας, συνεργασία με την Ιαπωνική πολυεθνική MITSUI & CO. EUROPE PLC. Ακολούθησε ένας πλήρης διαχωρισμός των αντικειμένων κάθε επιχείρησης και από τον Ιανουάριο του 2004 ιδρύθηκε νέο νομικό πρόσωπο, η REDESTOS - Efthymiadis Agrotechnology Group. Η εταιρεία αυτή λειτουργεί σαν Μητρική Εταιρία Συμμετοχών και Υπηρεσιών (Holding Co) και ανέλαβε τον κεντρικό συντονισμό των στόχων, της στρατηγικής, καθώς και της έρευνας και ανάπτυξης των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν όλες οι εταιρείες του Ομίλου.

Δραστηριοποίηση στους 4 κλάδους της Αγροτικής Οικονομίας

Σήμερα, ο Όμιλος περιλαμβάνει δέκα επιχειρήσεις (6 στην Ελλάδα και 4 θυγατρικές στο εξωτερικό), οι οποίες ασχολούνται με την Παραγωγή, την Έρευνα & Ανάπτυξη 2 καθώς και την παροχή Υπηρεσιών στην Αγροτική Οικονομία. Διαθέτει επίσης 6 διαφορετικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις - όλες στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητες του Ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις διακριτούς κλάδους της Αγροτικής Οικονομίας:

1.Γεωργικά Εφόδια

2.Φυτικό Πολλαπλασιαστικό Υλικό

3.Υπηρεσίες

4.Τρόφιμα

Πραγματοποιεί συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 60 εκατομμυρίων ευρώ με περίπου 400 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό και αποτελεί το μεγαλύτερο βιομηχανικό συγκρότημα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδος και των Βαλκανίων στον τομέα των γεωργικών εφοδίων και τεχνικών υπηρεσιών υποστήριξης της αγρο- διατροφικής αλυσίδας.

 

Οι εταιρίες του Ομίλου Ευθυμιάδη ανά τομέα

Με ισχυρό εμπορικό δίκτυο, υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες και παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογικής στάθμης, ο Όμιλος Ευθυμιάδη υλοποιεί την απαίτηση της αγοράς για τη συνδυασμένη παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν την ανάγκη του αγρότη να παράγει και να πουλά τα προϊόντα του σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούν η βιομηχανία τροφίμων, τα σουπερμάρκετ και ο τελικός καταναλωτής.

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

Στον κλάδο των Γεωργικών Εφοδίων, κυρίαρχη θέση στην Ελλάδα κατέχει η Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ. Είναι η βασική και μεγαλύτερη εταιρία του Ομίλου REDESTOS. Εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διανομή προϊόντων φυτοπροστασίας, καθώς και ειδικών λιπασμάτων. Λειτουργεί θυγατρικές στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και την Σερβία, ενώ δραστηριοποιείται μέσω αντιπροσώπων στην Π.Γ.Δ.Μ. Από το 2010, η εταιρεία αντιπροσωπεύει και διακινεί επιλεγμένο πολλαπλασιαστικό υλικό από σημαντικές διεθνείς εταιρείες για έναν μεγάλο αριθμό καλλιεργειών.

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στον κλάδο του Φυτικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού λειτουργούν οι εταιρείες BIOS AGROSYSTEMS και VITRO HELLAS.

Η BIOS AGROSYSTEMS ασχολείται, απ΄ το 1990, με την έρευνα κι ανάπτυξη ελληνικών ποικιλιών βάμβακος, έχοντας δημιουργήσει πρωτογενές φυτικό γενετικό υλικό, που είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις εγχώριες κλιματολογικές συνθήκες. Επίσης, αναλαμβάνει την παραγωγή και αξιολόγηση, για λογαριασμό τρίτων, σπόρων σιτηρών, μηδικής και βαμβακιού, με σκοπό την διάθεση τους τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ασίας. Τέλος, η υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα της BIOS στο Κουτσό Ξάνθης, έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες σποροπαραγωγής κι επεξεργασίας σπόρων με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές αλλά κι εθνικές εταιρίες του κλάδου.

Η VITRO HELLAS δραστηριοποιείται από το 1986 στην παραγωγή, έρευνα και διάθεση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού υψηλής ποιότητας. Αποτελεί πρωτοποριακή και ιδιαιτέρως υψηλής τεχνολογίας μονάδα παραγωγής φυτών με τη 3 μέθοδο της ιστοκαλλιέργειας. Σημαντική είναι και η ερευνητική δραστηριότητα της εταιρίας, μέσω της οποίας έχει αναπτυχθεί την τελευταία 15ετία μια διαδικασία κλωνικής επιλογής ελληνικών ποικιλιών αμπέλου, που βασίζεται στην επιλογή, συγκριτικό πειραματισμό σχετικά με την αγρονομική συμπεριφορά και τέλος πειραματικές μικροοινοποιήσεις για τον καθορισμό των οινικών χαρακτηριστικών των επιλεγμένων κλώνων.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στον κλάδο των Υπηρεσιών ο Όμιλος αναπτύσσει τις δραστηριότητές του μέσω της εταιρείας AGROLAB. Αποτελεί το μεγαλύτερο οργανισμό παροχής ολοκληρωμένων εργαστηριακών και συμβουλευτικών λύσεων στην νοτιοανατολική Ευρώπη, με συγκροτήματα εργαστηρίων στη Σίνδο Θεσσαλονίκης (2.500m2) και το Μαρκόπουλο Αττικής (1.000m2), με θυγατρική εταιρεία στην Βουλγαρία και μ΄ εμπορική παρουσία στις περισσότερες γειτονικές χώρες. Οι υπηρεσίες της εταιρείας καλύπτουν πρωτίστως τον αγροτικό τομέα, τη βιομηχανία Τροφίμων & Ζωοτροφών και τον κλάδο της προστασίας του περιβάλλοντος. Στις δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνεται επίσης και η Διεύθυνση Υπηρεσιών Γεωργικής Έρευνας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή μελετών όπως μελέτες υπολειμματικότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας προϊόντων φυτοπροστασίας, κ.ά.

ΤΡΟΦΙΜΑ

Στον κλάδο Τροφίμων, ο Όμιλος δραστηριοποιείται μέσω της HELLENIC FARMING και της AGRITEX ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ.

Η HELLENIC FARMING αποτελεί το εμπορικό σκέλος του κλάδου, διακινώντας αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως, η πρώτη επώνυμη ελληνική τομάτα «LUCIA» κι η ελληνική πατάτα «ΜΥΡTΩ», δημιουργώντας νέα δεδομένα προώθησης και branding στην αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Η στρατηγική της εταιρίας αποσκοπεί στην ανάπτυξη του μοντέλου της συμβολαιακής γεωργίας για την παραγωγή πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αυτό επιτυγχάνεται παρεμβαίνοντας σ’ όλα τα στάδια, από την επιλογή της ποικιλίας μέχρι και την τελική συσκευασία, υλοποιώντας έτσι στην πράξη το όραμα του Ομίλου Redestos για επώνυμα ελληνικά αγροτικά προϊόντα από το χωράφι στο ράφι.

Η AGRITEX ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι μια ανεξάρτητη αλλά μετοχικά ελεγχόμενη εταιρεία. Διαθέτει υπερσύγχρονη μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, η οποία συνδυάζεται με τη λειτουργία υδροπονικής, υαλόφρακτης θερμοκηπιακής μονάδας 100.000 τ.μ. για την παραγωγή περίπου 5.000 τόνων κηπευτικών.

Βασική επιδίωξη του Ομίλου REDESTOS – Efthymiadis Agrotechnology Group είναι η συμβολή του στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία ελληνικών αγροτικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία, σε στενή σύνδεση με τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, μέσα απ’ τη χρήση των πιο εξελιγμένων και περιβαλλοντολογικά φιλικών μεθόδων.

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας