Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη του Γιώργου Μαργαριτόπουλου στην εφημερίδα Παραγωγή

Συνέντευξη του Γιώργου Μαργαριτόπουλου στην εφημερίδα Παραγωγή

Πολλά ακούγονται τελευταία σε σχέση με την εμφάνιση της συνδρομητικής ιστοσελίδας www.farmacon.gr. Πείτε μας λίγα λόγια για το τι είναι ακριβώς αλλά και σε ποιους απευθύνεται.

Η ιστοσελίδα www.farmacon.gr είναι ένα ηλεκτρονικό πολυεργαλείο στα χέρια των γεωπόνων και των αγροτών. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε ερασιτέχνες του αγροτικού χώρου αφού έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει το σύνολο των αναγκών τους, από τις πιο απλές έως και τις πλέον τεχνικές.


Για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος να γίνει συνδρομητής; Τί πληροφορίες του παρέχετε και σε τί διαφέρετε από τις άλλες ιστοσελίδες;

Ο βασικός λόγος είναι ότι πολύ απλά οι συνδρομητές μας βρίσκουν συγκεντρωμένα με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλα όσα χρειάζονται χωρίς να χάνουν το χρόνο τους ψάχνοντας δεξιά και αριστερά σε αμφιβόλου ποιότητας και τεχνικά αναξιόπιστες πηγές.

Όλες οι πληροφορίες που παρέχουμε στους συνδρομητές μας είναι επικεντρωμένες στις πραγματικές τους ανάγκες χωρίς "κρυφά" σημεία τις οποίες ανανεώνουμε σε καθημερινή - και το τονίζουμε αυτό - βάση. Επίσης όλες οι πληροφορίες που ανεβάζουμε στο www.farmacon.gr προέρχονται από επίσημες και τεχνικά έγκυρες πηγές τις οποίες επεξεργάζεται το γεωτεχνικό τμήμα μας σε συνεργασία με μία ομάδα ειδικευμένων συνεργατών και επιστημονικών συμβούλων ώστε οι συνδρομητές μας να τις «απολαμβάνουν» με τον πλέον κατανοητό και εύχρηστο τρόπο.

Συγκεκριμένα οι συνδρομητές μας είναι σε θέση να :

  • αναζητήσουν με απλό και σύνθετο τρόπο αλλά και να "συγκρίνουν" μέσα από μια τη βάση δεδομένων μας, Farmabase, όλες τις διαθέσιμες αγροτικές εισροές στον Ελλαδικό χώρο : φυτοφάρμακα, λιπάσματα, σπόροι, πολλαπλασιαστικό υλικό, βιολογικά σκευάσματα, ωφέλιμοι οργανισμοί, ειδικά σκευάσματα, παγίδες και ελκυστικά είναι μερικές από τις κατηγορίες οι οποίες είναι ήδη ενεργές ενώ εντός των επόμενων ημερών θα προστεθούν και τα μηχανήματα αλλά και ο γεωργικός εξοπλισμός έτσι ώστε ο χρήστης να βρίσκει όλα τα αγροτικά μέσα για τα οποία επιθυμεί να ενημερωθεί.
  • μαθαίνουν αλλά και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους 365 ημέρες το χρόνο μέσα από την ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη, Farmalearn, για όλα τα θέματα τα οποία τους απασχολούν καθημερινά. Ενημερωμένα τεχνικά κείμενα για όλους τους εχθρούς, τις ασθένειες, τα ζιζάνια, τους βιολογικούς παράγοντες, τη λίπανση και θρέψη όπως επίσης και τις επίκαιρες καλλιεργητικές πρακτικές, εφοδιασμένα με ψηφιακές φωτογραφίες αλλά και λεξικό τεχνικών όρων βοηθούν στην εύρεση της πραγματικής λύσης.
  • εφαρμόζουν εξαιρετικής χρησιμότητας εργαλεία διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής μέσα από τη βάση εργαλείων μας, Farmatools, όπως το σχεδιασμό καλλιεργητικών προγραμμάτων για την καλλιέργεια τους, τη λογιστική παρακολούθηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων τους, τον αναλυτικό υπολογισμό εφαρμογών εισροών αλλά και τη ψηφιακή κλείδα αναγνώρισης εχθρών, ασθενειών και ζιζανίων.
  • ενημερώνονται συνεχώς μέσα από την ενημερωτική βάση Farmanews, η οποία παρέχει ροή ενημέρωσης για τα νέα των εταιρειών ανά τομέα δραστηριότητας με δυνατότητες εγγραφής σε mailing list/RSS feed.


Πιστεύουμε ότι από την πρώτη κιόλας επίσκεψη του ο χρήστης θα καταλάβει ότι η ιστοσελίδα μας λειτουργεί με βάση τις ανάγκες του σύγχρονου αγροτικού χώρου ώστε να παρέχει συνεχή και ενημερωμένη πληροφόρηση τόσο σε τεχνικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο.


Πώς λοιπόν μπορεί κάποιος να γίνει συνδρομητής και να χρησιμοποιήσει αυτό το πολυεργαλείο; Υπάρχει δωρεάν δοκιμή;

Για να γίνει κάποιος συνδρομητής, πρέπει απλά πληκτρολογήσει www.farmacon.gr, να επιλέξει από το αρχικό μενού το πεδίο Συνδρομές, και να ακολουθήσει την απλή διαδικασία εγγραφής. Σε μερικά λεπτά θα έχει πρόσβαση στο ανάλογα με το πακέτο που έχει δημιουργήσει μόνος του. Για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και το διαδίκτυο, έχει προβλεφθεί και η παραδοσιακή διαδικασία απευθείας κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Επισημαίνουμε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης για 3 ημέρες στην ιστοσελίδα μας εντελώς δωρεάν επιλέγοντας από το αρχικό μενού το πεδίο Δωρεάν Δοκιμή ώστε να πειστούν για τις δυνατότητες τις οποίες προσφέρουμε. Και πάλι, σε μερικά λεπτά μπορούν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση με εύκολο τρόπο στο σύνολο των συνδρομητικών πεδίων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε.


Είναι εύκολη η χρήση της ιστοσελίδας ή χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση για να τη χειριστεί κάποιος;

Η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί για γεωπόνους και παραγωγούς. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι κάποιος να έχει μπροστά του μια οθόνη και σύνδεση στο διαδίκτυο ώστε να μπορέσει να συνδεθεί στη σελίδα μας.

Υπάρχει μια κοινή δομή λειτουργίας η οποία παρέχει στο συνδρομητή γρήγορα και αξιόπιστα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Κυρίως όμως εύκολα και – το λέμε με απόλυτη βεβαιότητα - χωρίς λάθη. Όλη η βάση λειτουργεί με τη βοήθεια δυναμικών φίλτρων, οπότε πρακτικά κάποιος μπορεί να αναζητήσει όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζεται και να βρει αμέσως ότι θέλει χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες με τη χρήση απλώς του "ποντικιού" και βασικά χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογεί συνεχώς όπως συμβαίνει στα "παραδοσιακά" sites ανοίγοντας και κλείνοντας συνεχώς σελίδες.

Θέλω να επισημάνω ότι ο κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται μέσα από απλές αλλά και σύνθετες αναζητήσεις για ένα συγκεκριμένο τομέα ή καλλιέργεια. Είναι αυτονόητο ότι άλλες πληροφορίες θα ψάξει ο ερασιτέχνης, άλλες ο φοιτητής, άλλες ο υπεύθυνος καταστήματος γεωργικών εφοδίων και φυσικά άλλες ο τεχνικός εταιρείας ή ο επιβλέπων γεωπόνος ενώ ο επαγγελματίας αγρότης θα επικεντρωθεί σε άλλα σημεία.

Αν πάλι βεβαίως υπάρξουν απορίες, αυτές μπορούν πολύ εύκολα να απαντηθούν από το προσωπικό της εταιρείας μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email.


Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας απευθύνεται αποκλειστικά σε συνδρομητές ή μήπως υπάρχουν κι ελεύθερες, δηλαδή προσβάσιμες απ’ όλους, ενότητες;

Φυσικά και υπάρχουν ελεύθερες ενότητες για τους επισκέπτες οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν έχουν ακόμα αποφασίσει να γίνουν συνδρομητές μας. Συγκεκριμένα, όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω της τεχνικής αρθρογραφίας έγκριτων επιστημόνων του χώρου για θέματα φυτοπροστασίας, θρέψης, ποιότητας, πολλαπλασιαστικού υλικού κ.α., όπως επίσης και να αναζητήσουν την υφιστάμενη νομοθεσία σε σχέση με τις αγροτικές εισροές. Επίσης, έχει γίνει επιλογή των πλέον ενημερωμένων ιστοσελίδων πρόγνωσης καιρού με στόχευση στις αγροτικές δραστηριότητες και καθημερινά γίνεται ανάρτηση των πλέον επίκαιρων γεωργικών προειδοποιήσεων.


Τί καινούργιο σχεδιάζει για το μέλλον η FARMACON;

Βασικός στόχος της εταιρίας μας είναι ο συνεχής εμπλουτισμός του www.farmacon.gr με νέα τεχνικά δεδομένα και περιεχόμενα που αφορούν στο σύνολο του αγροτικού τομέα. Κάποιες από αυτές όπως βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, ενώ κάποιες άλλες έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζονται ώστε να ενσωματωθούν.

Εμείς πάντα έχουμε ως βασικό μας στόχο να προσφέρουμε απλόχερα στους συνδρομητές μας αγροτική γνώση.

Πιστεύω ότι άμεσα θα υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης κάποιων από τις υπηρεσίες μας και σε κινητό τηλέφωνο (όπως π.χ. η άμεση εύρεση εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων ανά καλλιέργεια, η εύρεση εχθρών και ασθενειών μέσω φωτογραφιών ή η προώθηση οδηγιών μέσω τεχνικών υπηρεσιών) ώστε να μην αποχωρίζονται οι χρήστες μας την απαιτούμενη πληροφόρηση ακόμα και όταν δεν είναι μπροστά στον υπολογιστή τους.


  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας