Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Κρούσμα «λαθροχειρίας» σε εξετάσεις για πιστοποιητικό γνώσεων στη χρήση γεωργικών φαρμάκων

Κρούσμα «λαθροχειρίας» σε εξετάσεις για πιστοποιητικό γνώσεων στη χρήση γεωργικών φαρμάκων

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ενημερώνει ότι απαγορεύτηκε στο φορέα «Κ.Ε.Κ. Παιδείας και Πολιτισμού» με έδρα τα Πετράλωνα Χαλκιδικής να διενεργεί εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Σε απροειδοποίητο επιτόπιο έλεγχο από την αρμόδια ελεγκτική αρχή διαπιστώθηκε ότι o συγκεκριμένος φορέας δεν διενεργούσε με αδιάβλητο και ποιοτικό τρόπο τις εξετάσεις. Οι επιτόπιες παρατηρήσεις του ελεγκτικού κλιμακίου επιβεβαιώθηκαν από την ηλεκτρονική καταγραφή του τρόπου και χρόνου απαντήσεων από συγκεκριμένο συμμετέχοντα - εξεταζόμενο, μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου.
Πέραν της απαγόρευσης που επιβλήθηκε στο φορέα για διενέργεια εξετάσεων, ανακλήθηκε και το πιστοποιητικό του συμμετέχοντα - εξεταζόμενου.
Μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων στους φορείς παροχής κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και στα κέντρα εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων. Ταυτόχρονα εξετάζονται επιπλέον μέτρα για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων από τα ιδιωτικά κέντρα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνσης της έναρξης λειτουργίας δημόσιων φορέων.

Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου τονίζει: «Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παρανομίες. Είμαστε δεσμευμένοι στην προσπάθεια για ποιοτική κατάρτιση των αγροτών, με στόχο τη μείωση των κινδύνων και των αρνητικών επιπτώσεων της χρήσης γεωργικών φαρμάκων, τόσο στην υγεία των καταναλωτών και των αγροτών, όσο και στο περιβάλλον».

farmaka

Πηγή: minagric

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας