Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Από τα 500 ευρώ και πάνω ο έλεγχος στις επιστροφές φόρου εισοδήματος των αγροτών

Από τα 500 ευρώ και πάνω ο έλεγχος στις επιστροφές φόρου εισοδήματος των αγροτών

Στα 500 ευρώ από τα 100, ανεβαίνει το όριο της επιστροφής φόρου εισοδήματος των αγροτών, πάνω από το οποίο η εφορία θα πρέπει να προβεί σε έλεγχο, πριν προχωρήσει στην επιστροφή. Κάτω από τα 500 ευρώ η επιστροφή φόρου θα πρέπει να διεκπεραιωθεί σε διάστημα ενός μηνός.

Η νέα τροποποιητική εγκύκλιος της γενικής γραμματέα Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, αναφέρει ότι:

«1. Στο άρθρο 4 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1066/2.4.2013 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει επέρχονται οι κάτωθι τροποποιήσεις:

i. Το ποσό των 100 ευρώ που αναφέρεται στο τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης α της παραγράφου 4 τροποποιείται σε (500) ευρώ.
ii. Στο τέλος της περίπτωσης α ́ της παραγράφου 4 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:
«Στις λοιπές περιπτώσεις, η επιστροφή πραγματοποιείται μετά από έλεγχο εκτός αν ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ υποβολής της αίτησης επιστροφής με έγγραφη αιτιολόγηση, με την οποία τεκμηριώνονται οι λόγοι της απόκλισης μεταξύ ακαθαρίστων εσόδων της αίτησης επιστροφής και της κανονικής αξίας του ΥΠΑΑΤ, αξιολογήσει ότι δεν συντρέχουν λόγοι ελέγχου».
iii. Μετά την παράγραφο 8 προστίθεται νέα παράγραφος 9 ως εξής:
«Αιτήσεις προηγούμενων χρήσεων που εκκρεμούν κατά την έκδοση της παρούσας αξιολογούνται για έλεγχο ή μη σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο αυτό».
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Το ΦΕΚ με την προηγούμενη ΠΟΛ έλεγε: «Εφόσον το συνολικό ποσό των ακαθαρίστων εσόδων που προκύπτει από τα φορολογικά παραστατικά της αίτησης επιστροφής δεν υπερβαίνει τη συνολική κανονική αξία της αγροτικής παραγωγής του αιτούντος, πραγματοποιούν την επιστροφή χωρίς περαιτέρω έλεγχο, εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης, εκτός εάν ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. διαθέτει στοιχεία ή πληροφορίες με βάση τα οποία υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες καταστρατήγησης των διατάξεων. Χωρίς έλεγχο και εντός της ίδιας προθεσμίας πραγματοποιείται επίσης η επιστροφή στην περίπτωση που από τη σύγκριση των ακαθάριστων εσόδων της αίτησης με την κανονική αξία του ΥΠΑΑΤ προκύπτει διαφορά φόρου προς επιστροφή μέχρι 100 ευρώ.»

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας