Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Παγώνουν προς το παρόν την επιβολή των φορολογικών μέτρων των αγροτών

Παγώνουν προς το παρόν την επιβολή των φορολογικών μέτρων των αγροτών

Μετά την προαναγγελία που έκανε το πρωί ο Βαγγέλης Αποστόλου, από το Μέγαρο Μαξίμου αφήνεται να διαρρεύσει ότι τελικά στο Νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή την Τετάρτη δεν θα περιλαμβάνεται το φορολογικό των αγροτών που αποτελεί «καυτή πατάτα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία επανελέγχου των όσων προβλέπονται στη συμφωνία με τους δανειστές,apostolou προκειμένου να βρεθούν κάποιες ελαφρύνσεις για τους αγρότες. Είναι άγνωστο που θα καταλήξει η διαδικασία αυτή, αλλά προς το παρόν δεν θα νομοθετηθούν τα μέτρα.
Η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους εταίρους στις 12 Ιουλίου προβλέπει ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων. Αν και με το πρώτο νομοσχέδιο για την υλοποίηση της συμφωνίας ήρθαν βαριά φορολογικά μέτρα, όπως είναι η μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ και η αύξηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών δεν ήρθαν.

Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές;

  • Είναι η κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος στη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με την αύξηση του φορολογικού συντελεστή των αγροτών από το 13% στο 26% έως 33% και
  • η αύξηση της προκαταβολής φόρους των αγροτών από το 27,5% στο 75%.
  • Επίσης, η συμφωνία με τους εταίρους προβλέπει και την κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου (50% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που σήμερα ανέρχεται σε 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο) και
  • την φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ (έχει θεσπιστεί αφορολόγητο όριο 10.000 ευρώ).

Παράδειγμα
Ένας αγρότης με καθαρό αγροτικό εισόδημα 10.000 ευρώ, καταβάλλει με το σημερινό καθεστώς ετήσιο φόρο εισοδήματος 1.300 ευρώ καθώς και προκαταβολή φόρου 357,5 ευρώ, δηλαδή συνολικά 1.657,5 ευρώ. Με την εξίσωσή του με τους ελεύθερους επαγγελματίες θα καταβάλλει φόρο 2.600 ευρώ και προκαταβολή 1.950 ευρώ, δηλαδή συνολικά 4.550 ευρώ ή 2.892,5 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το τωρινό καθεστώς.

Πηγή: agro24

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας