Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Συμφωνία συγχώνευσης – μαμούθ για τις Dow και DuPont ύψους 130δις

Συμφωνία συγχώνευσης – μαμούθ για τις Dow και DuPont ύψους 130δις

Επίσημη είναι, πλέον, η δημιουργία ενός πραγματικού κολοσσού στον χημικό κλάδο, μετά την επίσημη ανακοίνωση της συγχώνευσης των DuPont και Dow Chemical.

Mε πάνω από τρεις αιώνες ιστορίας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή τη συμφωνία συγχώνευσής τους, μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες της χρονιάς. Η συναλλαγή αποτιμά τις εταιρείες στα 130 δισεκ.

 

sygxwneysh dow dupont

 

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται DowDuPont, η οποία μετά τη συγχώνευση θα διαχωριστεί σε τρεις εισηγμένους ομίλους, με γεωργικά χημικά, ειδικά προϊόντα και υλικά, όπως το πλαστικό.

Οι μέτοχοι της DuPont θα λάβουν 1.282 μετοχές της νέας εταιρείας για κάθε μία μετοχή της DuPont που έχουν στην κατοχή τους, ενώ αυτοί της Dow Chemical μία μετοχή του νέου ομίλου για κάθε μετοχή της Dow Chemical που κατέχουν. Συνολικά οι μέτοχοι της Dow και της DuPont θα κατέχουν η καθεμία περίπου 50% της DowDuPont.

Η συμφωνία, η οποία οδηγεί σε συνέργειες κόστους τριών δισ. δολαρίων, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο β' εξάμηνο του 2016, με δεδομένο ότι θα πρέπει να λάβει και το «πράσινο φως» από τις αρχές ανταγωνισμού.

Η συμφωνία, που αναμένεται να βρεθεί στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών, επιτρέπει στην νέα εταιρία να αναδιαρθρώσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DuPont Εντ Μπριν θα τεθεί επικεφαλής της νέας εταιρίας, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical ο Έλληνο-Αυστραλός Άντριου Λιβέρις (σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical) θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος.

Πηγή: NYT

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας