Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Ξεκίνησαν οι εξαπολύσεις του ωφέλιμου Montdorensis, για την καταπολέμηση του Θρίπα

ANTHESIS - Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών
Ξεκίνησαν οι εξαπολύσεις του ωφέλιμου Montdorensis, για την καταπολέμηση του Θρίπα

Οι πρώτες εξαπολύσεις του ωφελίμου εντόμου A.Montdorensis για την καταπολέμηση του θρίπα στην καλλιέργεια αγγουριού έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις περιοχές Άρβη και Ψαρή Φοράδα και θα συνεχιστούν μέχρι και τα μέσα του επόμενου μήνα.

Την εμπιστοσύνη τους έδειξαν οι παραγωγοί της περιοχής στο ωφέλιμο αυτό αλλά και στην εταιρεία ANTHESIS, ειδικότερα έπειτα από την παρουσίαση που πραγματοποίησε η εταιρεία στην περιοχή στις αρχές του Οκτώβρη.

Οι παραγωγοί ενημερώθηκαν για τις πρακτικές και τις κατάλληλες μεθόδους που επιτρέπουν τον σχεδιασμό  ολοκληρωμένων προγραμμάτων αντιμετώπισης των εχθρών του αγγουριού,  με τις οποίες επιτυγχάνεται η μείωση των υπολειμμάτων στην καλλιέργεια, η διαχείριση της ανθεκτικότητας των εχθρών και η αύξηση της ποιότητας και της παραγόμενης ποσότητας. 

Για πρώτη χρονιά φέτος ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα φυτοπροστασίας τα καινοτόμα προϊόντα Mite food & Thripline τα οποία βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση του θρίπα και διαφοροποιούνται από την γκάμα των άλλων εταιρειών.

Montyline

Το Montyline περιέχει το ωφέλιμο έντομο (αρπακτικό) Amblyseius montdorensis.

Αποδεδειγμένα, το ωφέλιμο αυτό άκαρι θεωρείται το καλύτερο αρπακτικό για τον έλεγχο του θρίπα, αλευρώδη και τετρανύχου, στην βιολογική καλλιέργεια του αγγουριού.

Παρουσιάζει εξαιρετικά γρήγορη και άριστη εγκατάσταση καθώς επίσης το υψηλότερο ποσοστό ελέγχου των εχθρών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό έντομο το οποίο είναι έντονα ενεργό ακόμα και σε θερμοκρασία 12 °C, καθώς επίσης ότι επιβιώνει για ένα μήνα σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται στους 5 °C.

Διαβάστε περισσότερα για το Montyline εδώ

Thripline

Με τη χρήση αυτής της φερομόνη συνάθροισης, τα ακμαία του θρίπα (αρσενικά – θηλυκά) μετακινούνται στις κορυφές των φυτών αναζητώντας μέρος για να ζευγαρώσουν π.χ. άνθη.

Οι μπλε κολλητικές παγίδες τύπου πλάκας ή ρολού δρούν ως εναλλακτικό μέρος ζευγαρώματος και κατά τη διαδικασία αυτή τα ακμαία παγιδεύονται.

Σε δοκιμές που έχουν γίνει, έχει παρατηρηθεί οτι η μετακίνηση του θρίπα σε περισσότερο εκτεθειμένα σημεία του φυτού (επάνω μέρος) τον καθιστά ευαίσθητο σε χημική καταπολέμηση.

Διαβάστε περισσότερα για το Thripline εδώ

Mitefood

Το Mitefood είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν, το οποίο περιέχει το άκαρι Thyreophagus entomophagus, το οποίο αποτελεί τροφή υψηλής διατροφικής αξίας για το Amblyseius montdorensis.

Με τη χρήση του επιτυγχάνεται η ενίσχυση και η άμεση ανάπτυξη του πλυθησμού του ωφελίμου εντόμου, καθώς επίσης όταν παρατηρείται απουσία του εντόμου εχθρού, η διατήρηση και η αύξηση του.

Διαβάστε περισσότερα για το Mitefood εδώ

MONTYLINE

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας