Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Steward® 30WG, για αξιόπιστη φυτοπροστασία ενάντια σε λεπιδόπτερα

FMC - Protect for better growth
Steward® 30WG, για αξιόπιστη φυτοπροστασία ενάντια σε λεπιδόπτερα

Σήµερα, έντοµα ιδιαίτερα επιθετικά απειλούν τα κηπευτικά και προκαλούν σηµαντικά προβλήµατα. Λεπιδόπτερα όπως η τούτα, το πράσινο σκουλήκι, η σποντόπτερα αποτελούν κύριους εχθρούς τόσο στο θερµοκήπιο όσο και στον αγρό. 

Τρέφονται µε όλα τα πράσινα µέρη του φυτού αλλά κυρίως µε τους καρπούς υποβαθµίζοντας την παραγωγή. Οι φυτείες θα πρέπει να ελέγχονται συχνά για τη παρουσία τέτοιων εντόµων.

Η πρόταση της FMC για αξιόπιστη φυτοπροστασία ενάντια σε λεπιδόπτερα, κατάλληλη για προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (IPM), είναι το Steward® 30 WG (Στιούαρτ).

Το Steward® 30WG είναι εντομοκτόνο επαφής & στομάχου για την καταπολέμηση λεπιδοπτέρων σε:

Mηλοειδή (Μηλιά, Αχλαδιά) Πυρηνόκαρπα (Ροδακινιά, Νεκταρινιά, Βερικοκιά) Τομάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα, Αγγούρι, Καρπούζι, Πεπόνι, Κολοκύθι, Μαρούλι (υπαίθρου), Λάχανο, Κουνουπίδι, Μπρόκολο, Σπανάκι, Αγκινάρα, Σέλινο, Ραδίκι, Σκαρόλα-Πικρίδα, Αντίδι, Μαϊντανό, Κάρδαμο, Ρόκα, Σέσκουλο, Λυκοτρίβολο, Μάραθο, Λαχανάκια Βρυξελλών, Καλαμπόκι, Γλυκό Καλαμπόκι και Αμπέλι (οινοποιήσιμα, επιτραπέζια σταφύλια).

steward 1

ΙΔΙΑIΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚA

Υψηλή αποτελεσματικότητα σε όλα τα προνυμφικά στάδια των λεπιδοπτέρων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται αύξηση της δόσης του για την καταπολέμηση προνυμφών που βρίσκονται σε μεγάλο στάδιο ανάπτυξης.

► Έχει κύρια προνυμφοκτόνο δράση αλλά σε ορισμένα είδη και ωοκτόνο. Οι προνύμφες στην προσπάθειά τους να βγουν από τα αυγά καταναλώνουν μία δόση Steward® (Στιούαρτ) ικανή να τις θανατώσει πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την έξοδό τους απο τα αυγά.

► Μεγάλη φωτοσταθερότητα. Σε αντίθεση με άλλα εντομοκτόνα διατηρεί την υψηλή αποτελεσματικότητά του και σε υψηλές θερμοκρασίες.

► Προσκολλάται ισχυρά στην επιφάνεια των φυτών.

► Διατίθεται σε μορφή βρέξιμων κόκκων (WG) που δεν δημιουργεί σκόνη, δεν περιέχει διαλύτες και διευκολύνει το χρήστη κατά τη δοσομέτρηση.

steward pinakas1

ΣΕΒΑΣΜOΣ ΣΤΑ ΩΦEΛΙΜΑ EΝΤΟΜΑ

Οι σύγχρονες απαιτήσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό επιβάλλει την εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών (IPM) στη παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν για την επίπτωσή του σε σημαντικά για τα λαχανικά ωφέλιμα έντομα όπως τα αρπακτικά ακάρεα (Amblyseius swirskii, A. andersoni), Ανθόκορις (Anthocoris nemoralis), Όριους (Orius laevigatus) κ.α. και το γενικότερο περιβαλλοντικό και τοξικολογικό του προφίλ, το εντομοκτόνο Steward® (Στιούαρτ) μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών (IPM).

steward 2

ΤΕΧΝΙΚH ΤΟΠΟΘEΤΗΣΗ

Ο μέγιστος αριθμός εφαρμογών του Steward® (Στιούαρτ) ανά καλλιεργητική περίοδο είναι τρείς (3). Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της diabrotica του καλαμποκιού για την οποία ο αριθμός αυτός είναι 1.

Συνιστάται η εφαρμογή του να γίνεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των προνυμφών (καμπιών). Η καλή διαβροχή των φυτών αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την καλύτερη εκδήλωση της αποτελεσματικότητάς του.

steward pinakas2

ΦAΣΜΑ ΔΡAΣΗΣ

Το εντομοκτόνο Steward® (Στιούαρτ) εκτός από τα λαχανικά που αναφέρονται , είναι εγκεκριμένο στις κάτωθι καλλιέργειες:

✔   Αμπέλι (επιτραπέζια και οινοποιήσιμα σταφύλια) για την καταπολέμηση της ευδεμίδας, της πυραλίδας και για το τζιτζικάκι στη δόση των 15 γρ./100 λίτρα νερό.

✔  Μηλοειδή (μήλα, αχλάδια) για την καταπολέμηση της καρπόκαψας και του φυλλοδέτη στη δόση των 16,5 γρ./100 λίτρα νερό.

✔  Πυρηνόκαρπα (ροδακινιά, νεκταρινιά, βερικοκιά) για την καταπολέμηση της ανάρσιας, της καρπόκαψας και του φυλλοδέτη στη δόση των 16,5 γρ./100 λίτρα νερό.

✔  Καλαμπόκι & Γλυκό καλαμπόκι για την καταπολέμηση της διαβρότικα (καλαμπόκι), της σεζάμιας, της πυραλίδας και της σποντόπτερας στη δόση των 12,5 γρ./στρέμμα.

steward 3

TO STEWARD® ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Το εντομοκτόνο Steward® 30WG (Στιούαρτ) περιέχει τη δραστική ουσία indoxacarb και αποτελεί το πρώτο εντομοκτόνο μιας νέας χημικής ομάδας, των οξαδιαζινών. Αποτελεί μία ακόμη μοναδική πρόταση της FMC για αξιόπιστη φυτοπροστασία ενάντια σε λεπιδόπτερα, κατάλληλη για προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (IPM).

steward pinakas3

fmc line

RED SOLID

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας