Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018

Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Βayer αρωγός σε θέματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής

BAYER
Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Βayer αρωγός σε θέματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής

O Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανατολή διοργάνωσε με την υποστήριξη της Bayer Ελλάς ενημερωτική ημερίδα στις εγκαταστάσεις του στην Ιεράπετρα στις 2 Μαΐου με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση παραγωγής, Branding & Εξαγωγές» με σκοπό την κατάρτιση των παραγωγών και μελών του σε θέματα τόσο φυτοπροστασίας όσο και εμπορίας των κηπευτικών.

Πολυάριθμοι παραγωγοί, γεωπόνοι- μέλη εφτά αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προγραμματισμένα θέματα.

Συγκεκριμένα η εκδήλωση πλαισιώθηκε από παρουσιάσεις προϊόντων, τεχνική ενημέρωση για ολοκληρωμένες λύσεις φυτοπροστασίας και ολοκληρώθηκε και την ομιλία του ομότιμου καθηγητή Μάρκετινγκ Γεώργιου Αυλωνίτη.

Το καλωσόρισμα έγινε από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κο Ξενοφώντα Δουλούμη ο οποίος τόνισε ότι «Για πρώτη φορά στα δεδομένα της Κρήτης υπήρξε η πρωτοβουλία για μία τέτοια διοργάνωση με συμμετοχή όλων των σημαντικών συνεταιρισμών της περιοχής και των παραγωγών τους».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Απόστολος Κλοντζάρης, Γενικός Διευθυντής Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα ενός σημαντικού για την περιοχή Συνεταιρισμού σε συνεργασία με την Bayer και αναφέρθηκε επιγραμματικά στις συνεργασίες που χτίζει η Εταιρία και στα προγράμματα της Αλυσίδας Αξίας Τροφίμων (πρόγραμμα Food Chain Partnership) με τελικό στόχο να στηρίξει την καθημερινή δουλειά του παραγωγού και να τον διευκολύνει ώστε τα προϊόντα του να είναι ανταγωνιστικά  και αναγνωρίσιμα σε μεγάλες αγορές όπως αυτή της Βόρειας Ευρώπης.

IMG 3890

Ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer, κ. Απόστολος Κλοντζάρης

Ακολούθησε τεχνική παρουσίαση για τα νηματωδοκτόνα προϊόντα Velum Prime, Flocter και Βioact, για τα Βiologicals όπως επίσης και για τα πιο σημαντικά εντομοκτόνα κηπευτικών από την Δρ. Βασιλική Μαυροειδή, Συντονίστρια Πειραματισμού και τον  κο Νίκο Βουδούρη, Διευθυντή Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδος του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer. Kαι οι δύο εστίασαν στα πλεονεκτήματα από τη χρήση των προϊόντων αυτών, αναφέρθηκαν στα οφέλη από τον σωστό τρόπο εφαρμογής τους ενώ επιπρόσθετα έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε νέα καινοτόμα προϊόντα (Sivanto Prime, Requiem Prime κ.α.) που αναμένεται να  βοηθήσουν σημαντικά τους παραγωγούς κηπευτικών στο μέλλον.

IMG 3882

Ο κ. Ν. Βουδούρης και η Δρ. Βασιλική Μαυροειδή της Bayer παρουσιάζουν τις λύσεις φυτοπροστασίας της εταιρίας

Στη συνέχεια η κα Αχείμαστου, Επικεφαλής Αγρονομικής Ανάπτυξης και Εγκρίσεων της Bayer αναφέρθηκε στον τρόπο που αλλάζει η γεωργία σε παγκόσμιο επίπεδο, στις απαιτήσεις του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο για ασφαλή και προσιτή τροφή αλλά και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης και τις επιδράσεις στην καθημερινότητα των παραγωγών.

Οι συμμετέχοντες ωστόσο εντυπωσιάστηκαν από την Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή κου Γ. Αυλωνίτη ο οποίος μίλησε για τη σημασία του Branding στα ελληνικά προϊόντα και τις προϋποθέσεις για την επίτευξη εξαγωγών στην παγκόσμια αγορά. Όπως ο ίδιος τόνισε: «Θα πρέπει να δώσουμε υπεραξία στα ελληνικά προϊόντα και αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν επενδύσουμε σε χρόνο, ικανά στελέχη, κόπο και μακροχρόνια προοπτική». Επίσης συνεχίζοντας είπε: «Το  Brand είναι το σημείο δύναμης μιας επιχείρησης. Brand σημαίνει Επένδυση –Όραμα – Σκληρή δουλειά. Όταν στοχεύουμε σε Διεθνείς Αγορές οφείλουμε να επιλέξουμε τους τρόπους διείσδυσης σε αυτές». Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον δεκάλογο για την επιτυχημένη ελληνική επιχειρηματικότητα στις Διεθνείς Αγορές και φυσικά δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων από τους παρευρισκομένους που άδραξαν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις γνώσεις και την εμπειρία του στο Μάρκετινγκ.

IMG 3888

Ο ομότιμος καθηγητής Μάρκετινγκ Γεώργιος Αυλωνίτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον ΑΣ Ανατολή

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε ο κ. Απ. Κλοντζάρης ο οποίος ανέφερε: «Η Bayer αφουγκράζεται τον Έλληνα παραγωγό. Ιδιαίτερα η Κρήτη έχει μεγάλη σημασία καθώς τα προϊόντα της είναι υψηλής διατροφικής αξίας και στόχος μας είναι να τους δώσουμε την υπεραξία που χρειάζονται ώστε να αποκτήσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα τα βοηθήσει να κατακτήσουν μεγάλες αγορές του εξωτερικού».

Γνωρίζοντας πως η καινοτομία στη φυτοπροστασία είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της παραγωγής και της επαρκούς παροχής τροφίμων, η Bayer πάντα επικεντρωμένη στην τεχνολογία αιχμής, θα συνεχίζει να προσφέρει μία διακεκριμένη ποικιλία προϊόντων και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υποστήριξης στη σύγχρονη αειφόρο γεωργία.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bayer Ελλάς, επισκεφθείτε το www.bayer.gr.

Corp Logo BG Bayer Cross LType Basic 150dpi on screen RGB 200

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας