Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Altacor 35W με την καινοτόμο δραστική Rynaxypyr®, για την προστασία των κηπευτικών από λεπιδόπτερα

FMC
Altacor 35W με την καινοτόμο δραστική Rynaxypyr®, για την προστασία των κηπευτικών από λεπιδόπτερα

Το Altacor® (Άλτακορ) είναι ένα νέας γενιάς εντομοκτόνο, το οποίο συνδυάζει την υψηλή αποτελεσματικότητα, το νέο πολύπλευρο τρόπο δράσης και τη σταθερότητα σε αντίξοες συνθήκες με ένα σύγχρονο τοξικολογικό και περιβαλλοντικό προφίλ.

ALTACOR 35WG 1

ALTACOR® 35 WG: MΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το Altacor® 35WG (Άλτακορ), χάρη στην βραβευμένη και καινοτόμο δραστική ουσία Rynaxypyr®, συνδυάζει ένα πλήθος ιδιοτήτων ιδιαίτερα σημαντικών για την προστασία των κηπευτικών από λεπιδόπτερα.

Υψηλή αποτελεσματικότητα που σχετίζεται με τη δράση του σε όλα τα στάδια των προνυμφών αλλά και σε αυγά και ακμαία σύμφωνα με νεότερα δεδομένα.

► Άμεση προστασία της καλλιέργειας μετά την εφαρμογή γιατί προκαλεί την σχεδόν ακαριαία παύση της διατροφής των προνυμφών.

► Σταθερή αποτελεσματικότητα που δεν επηρεάζεται από αντίξοες συνθήκες θερμοκρασίας και έντασης φωτός.

► Δράση ακόμη και σε πληθυσμούς ανθεκτικούς σε παλαιότερα μη εκλεκτικά εντομοκτόνα επειδή ανήκει σε νέα χημική ομάδα με μοναδικό τρόπο δράσης.

► Σημαντική αντοχή στην έκπλυση από τη βροχή εξαιτίας της ισχυρής προσκόλλησής του στο φύλλο και της μερικής μεταφοράς του στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

► Σύγχρονο περιβαλλοντικό και τοξικολογικό προφίλ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Ο συνδυασμός της διεισδυτικής ικανότητας, της αντοχής στην έκπλυση και φωτοαποδόμιση και του υψηλού εντομοκτόνου δυναμικού, αποτελούν τη βάση για δράση μεγάλης διάρκειας.

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΤΑ

Η εμφάνιση του καταστρεπτικού εντόμου Tuta αbsoluta πριν από μερικά χρόνια, έφερε τους παραγωγούς τομάτας σε απόγνωση.

ALTACOR 35WG 2

Το Altacor® (Άλτακορ) με την υψηλή του αποτελεσματικότητα και το νέο τρόπο δράσης, συνέβαλε ώστε να δοθεί λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα των παραγωγών. Ωστόσο η αντιμετώπισή της Tuta αbsoluta, λόγω του ότι:

► διαθέτει μεγάλo αναπαραγωγικό δυναμικό και σύντομο βιολογικό κύκλο,

► έχει ικανότητα να επιτίθεται σε κάθε όργανο του φυτού σε όλα τα στάδια ανάπτυξης,

► μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει τη μορφή επιδημίας, οφείλει να είναι συνολική και να συνδυάζει προληπτικά (κατασκευή θερμοκηπίων, χρήση μέσων παγίδευσης, εντομοστεγή δίχτυα κτλ), μη χημικά (μέσα βιολογικής αντιμετώπισης, χρήση ωφέλιμων αρπακτικών) και χημικά μέσα. Σε ότι αφορά στην χημική καταπολέμηση, ο κανόνας κλειδί είναι να εναλλάσσονται προϊόντα με διαφορετικούς τρόπους δράσης μεταξύ των διαδοχικών γενεών της T. absoluta.

Συνεπώς:

1. Επιλέγουμε τα πιο αποτελεσματικά εντομοκτόνα

2. Φροντίζουμε να μην εφαρμόζονται σε διαδοχικές γενιές του εντόμου

3. Αποφεύγουμε όσο είναι δυνατό μίγματα δραστικών

4. Χρησιμοποιούμε πάντα προσκολλητικά/λάδια εάν αναφέρονται στις οδηγίες χρήσεις

Λόγω της έντονης αλληλεπικάλυψης γενεών μέσα στις πραγματικές συνθήκες ενός θερμοκηπίου, είναι πολύ σημαντικό να μεσολαβεί ένα κενό 60 ημερών μέχρι να ξαναχρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα με τον ίδιο τρόπο δράσης, εναντίον της Tuta αbsoluta. Με αυτό τον τρόπο, ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες έκθεσης διαδοχικών γενεών της Tuta αbsoluta σε εντομοκτόνα με ίδιο τρόπο δράσης.

ALTACOR 35WG 3

Σχόλια:
A, Β, Γ, Δ, εντομοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης, αλλά και με υψηλή αποτελεσματικότητα ενάντια στην Tuta absoluta.
Οι διπλές εφαρμογές αυτών συνιστώνται σε συνθήκες υψηλής πίεσης.
B.t.: Σκευάσματα Βακίλλου Θουριγίας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα μεταξύ των διαφορετικών χημικών
ομάδων εντομοκτόνων, όταν η πίεση προσβολής της Tuta absoluta είναι σε χαμηλά επίπεδα.

ALTACOR 35WG 4

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο νέος τρόπος δράσης του Rynaxypyr®, σε συνδυασμό με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Altacor® (Άλτακορ), προσφέρουν υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας.

Μεταξύ άλλων πειράματα σε μαρούλι και τομάτα κατέδειξαν τόσο την μεγάλη μείωση σε συμπτώματα επί των φύλλων/καρπών, όσο και την πολύ υψηλή θνησιμότητα των προνυμφών.

APOTELESMATIKOTHTA

ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Για βέλτιστα αποτελέσματα, οι εφαρμογές συνιστάται να ξεκινούν κατά την εναπόθεση/εκκόλαψη των αυγών και σίγουρα πριν σημειωθούν σοβαρές προσβολές.

XRONIKH TOPOTHETHSH EFARMOGWN

O αριθμός των εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο δεν πρέπει να ξεπερνά σε καμία καλλιέργεια τις 2.

Στα πλαίσια της σωστής διαχείρισης ανθεκτικότητας, ένα πρόγραμμα εφαρμογών θα πρέπει να περιλαμβάνει τη χρήση προϊόντων με διαφορετικό τρόπο δράσης (π.χ. Steward®).

ALTACOR 35WG 5

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ (IPM)

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν για την επίπτωσή του στα ωφέλιμα έντομα (βλ. πίνακα) και το γενικότερο περιβαλλοντικό και τοξικολογικό προφίλ του Rynaxypyr®, τo Altacor® (Άλτακορ) μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών (IPM).

Ιδιαίτερα για τους βομβίνους, παρόλο που το Altacor® (Άλτακορ) δεν έχει διαπιστωθεί να προκαλεί κάποια σοβαρή επίπτωση, συνιστάται οι κυψέλες να παραμένουν κλειστές για μία ημέρα μετά τον ψεκασμό.

IPM ALTACOR

ALTACOR 35WG 6

TO ALTACOR® ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Το Altacor® 35WG ( Άλτακορ) είναι ένα νέας γενιάς εντομοκτόνο, το οποίο συνδυάζει την υψηλή αποτελεσματικότητα, το νέο πολύπλευρο τρόπο δράσης και τη σταθερότητα σε αντίξοες συνθήκες με ένα σύγχρονο τοξικολογικό και περιβαλλοντικό προφίλ.

Αποτελεί τη νέα πρόταση της FMC για αξιόπιστη φυτοπροστασία, κατάλληλη για προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (IPM).

KALLIERGEIES

RED SOLID

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας