Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Anderline - Η βιολογική λύση για τον Τετράνυχο σε Πυρηνόκαρπα & Μηλοειδή

Anthesis
Anderline -  Η βιολογική λύση για τον Τετράνυχο σε Πυρηνόκαρπα & Μηλοειδή

Το προϊόν Anderline περιέχει το αρπακτικό ωφέλιμο άκαρι Amblyseius andersoni, το οποίο διαθέτει μεγάλο εύρος λείας καθώς διατρέφεται με είδη βλαβερών ακάρεων όπως Eriophyidae, Tarsonemidae και Tetranychidae.

Επίσης διατρέφεται με γύρη. Ενδημεί στην Ευρώπη και εντοπίζεται σε φυσικούς πληθυσμούς σε οπωρώνες πυρηνόκαρπων και μηλιάς.

ANDERline PANT C 431 186 NoLine

Τρόπος Δράσης

Το Amblyseius andersoni αποτελεί αποτελεσματικό εχθρό των τετράνυχων, κίτρινου: Tetranychus urticae και κόκκινου: Panonychus ulmi που αποτελούν εχθρούς σε δενδροκομικές καλλιέργειες.

Εγκαθίσταται και αναπαράγεται ταχύτατα σε εστίες τετράνυχων και διατρέφεται με όλα τα στάδια αυτών: κινητές μορφές και αυγά.

Είναι δραστήριο σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών (6-40oC), ενώ μπορεί να πέσει σε διάπαυση αργά το φθινόπωρο αλλά να είναι δραστήριο από τον Ιανουάριο και έπειτα.

Συσκευασίες και Εξαπόλυση

Το προϊόν Anderline διατίθεται εμπορικά σε συσκευασία των 200 φακέλων με γατζάκι. Το κάθε φακελάκι περιέχει 125 ακάρεα και εξασφαλίζει σταθερή έξοδο ωφέλιμων για διάστημα 4-6 εβδομάδων. Το ειδικό αδιάβροχο υλικό εξασφαλίζει στεγανότητα και προστασία των ακάρεων από βροχή και υγρασία. Η ιδανική περίοδος εξαπόλυσης είναι όταν οι ελάχιστες θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 6 oC, δηλαδή για τις μέσες συνθήκες της Ελλάδας Μάιο- ιούνιο, αναλόγως την περιοχή.

Δοσολογία Τοποθέτηση

Τοποθετούμε 50 φακελάκια/στρέμμα, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Τα φακελάκια τοποθετούνται σε κλαδί δέντρου, κατά προτίμηση στο εσωτερικό της κόμης, σε σκιαζόμενο μέρος για προστασία από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Όταν η τοποθέτηση γίνεται σε οπωρώνες φυτεμένους σε γραμμικό σύστημα τότε φροντίζουμε να κατανείμουμε τα φακελάκια ισομερώς με ομοιόμορφο τρόπο. Μια τοποθέτηση τον χρόνο, με την παραπάνω δοσολογία, είναι αρκετή για την προστασία από τον Τετράνυχο.

Πλεονεκτήματα

✔ Αποτελεσματική αντιμετώπιση τετράνυχου- Μηδενικά υπολείμματα

✔ Πλήρως συμβατό με άλλες μεθόδους Ολοκληρωμένης Διαχείρισης

✔ Ενεργό από χαμηλές θερμοκρασίες (6 oC), πριν την ενεργοποποίηση του τετράνυχου.

✔ Μείωση χρήσης ακαρεοκτόνων έως και 50%, μετά από συνεχή εξαπόλυση για 2-3 έτη.

✔ Λόγω μείωσης επεμβάσεων με χημικά, παρατηρούνται:

✔ Αύξηση πληθυσμού ωφέλιμων εντόμων & ακάρεων

✔ Αποτελεσματική διαχείριση ανθεκτικότητας των ακάρεων


 Δείτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας Anthesis και επιλέξτε το ιδανικό για τη δική σας καλλιέργεια ΕΔΩ

Anthesis final logo 2017

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας