Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018

Προσβολές από Ψευδόκκοκκο και Διαλευρώδη σε Εσπεριδοειδή

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
Προσβολές από Ψευδόκκοκκο και Διαλευρώδη σε Εσπεριδοειδή

Να γίνει καταπολέμηση στα δενδροκομεία που διαπιστώνονται σοβαρές προσβολές. Παράλληλα με τη χημική καταπολέμηση συνιστώνται και κλαδέματα που συντελούν στον καλύτερο αερισμό και φωτισμό των δένδρων.

ΨΕΥΔΟΚΟΚΚΟΣ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΩΡΑ:

PSEUDOKKOKOS ESPERIDOEIDH

Εικόνες 1,2,3: Προσβολές από ψευδόκοκκο

Συστάσεις: Η καταπολέμηση είναι απαραίτητη μόνο στα δενδροκομεία που διαπιστώνονται σοβαρές προσβολές από τον ένα ή τους δύο παραπάνω εχθρούς.

ΕΡΙΩΔΗΣ ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ – ΦΥΛΛΟΚΝΙΣΤΗΣ:

Διαπιστώσεις/ Συστάσεις: Η αντιμετώπιση των παραπάνω εχθρών με καλλιεργητικά μέτρα ή χημικές επεμβάσεις αναφέρονται στο δελτίο μας ΕΣΠ: 1/06-07-2018

ΔΙΑΛΕΥΡΩΔΗΣ (Dialeurodes citri):

DIALEYRWDH

Εικόνα 4: Προσβολές από διαλευρώδη και καπνιά στην κάτω επιφάνεια των φύλλων       

Εικόνα 5: Ακμαία διαλευρώδη (φωτ. Ε. Σακκούλη)

Διαπιστώσεις: Τα άφθονα μελιτώδη απεκκρίματα προνυμφών και ενηλίκων του εντόμου ευνοούν την εγκατάσταση μυκήτων της καπνιάς που περιορίζουν τη φωτοσυνθετική ικανότητα του φυλλώματος και μειώνουν την εμπορική αξία των καρπών.

Συστάσεις: Να γίνει καταπολέμηση στα δενδροκομεία που διαπιστώνονται σοβαρές προσβολές. Παράλληλα με τη χημική καταπολέμηση συνιστώνται και κλαδέματα που συντελούν στον καλύτερο αερισμό και φωτισμό των δένδρων.

Φυτοπροστασία: Θερινός πολτός σε συνδυασμό με ένα εγκεκριμένο εντομοκτόνο (να προτιμηθούν σκευάσματα με περιορισμένη δράση στα ωφέλιμα έντομα) ή άλατα καλίου λιπαρών οξέων. Όταν χρησιμοποιούνται θερινοί πολτοί πρέπει τα δέντρα να είναι καλά ποτισμένα. Η επέμβαση να γίνει πρωινές ώρες ή αργά το απόγευμα και σε μέρα που οι θερμοκρασίες δεν υπερβαίνουν τους 32οC. Να γίνεται καλή διαβροχή του φυλλώματος σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συνιστώμενες δόσεις των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.


Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων


 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας