Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Νέα πρωτοβουλία ανοικτής καινοτομίας από την Bayer για καινοτόμες λύσεις φυτοπροστασίας

Bayer - Δελτίο Τύπου
Νέα πρωτοβουλία ανοικτής καινοτομίας από την Bayer για καινοτόμες λύσεις φυτοπροστασίας

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ψηφιακή εποχή και την επιστήμη των δεδομένων (data science) για να φέρουμε περισσότερη καινοτομία στη φυτοπροστασία;

Το ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην νέα πρωτοβουλία ανοικτής  καινοτομίας από την Bayer για έργα στην ανοικτή πλατφόρμα καινοτομίας, το LifeHub Lyon στη Γαλλία.

Aθήνα, 29 Οκτωβρίου 2018 – Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης νέων δραστικών ουσιών σε εργαστήρια και θερμοκήπια με την αξιοποίηση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και της επιστήμης των δεδομένων.

Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητη η ενίσχυση των σχέσεων με νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), και γι' αυτό δημιουργήθηκε το πρόγραμμα G4Ag, το οποίο εξελίσσεται στο LifeHub Lyon της Bayer.

 

Press release 2018

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις καλούνται σήμερα να υποβάλουν αίτηση για να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν μαζί με την Bayer καινοτόμες ιδέες στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας και της επιστήμης των δεδομένων.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Νεοφυείς επιχειρήσεις ή επιχειρηματίες που ειδικεύονται στην ψηφιακή τεχνολογία και την επιστήμη των δεδομένων

Ποιες προτάσεις είναι κατάλληλες για υποβολή (ενδεικτικά);

 • Πρωτοποριακές λύσεις ανάλυσης εικόνας ή νέου τύπου αισθητήρα, πέραν των συμβατικών, που προσαρμόζεται στη διαδικασία σάρωσης και ανάλυσης,
 • Εξειδίκευση στη ροή απόκτησης δεδομένων από πολλαπλές πηγές εργαστηρίων και ικανότητα προώθησης της αριστείας για τη διευκόλυνση της εισαγωγής δεδομένων σε ψηφιακά συστήματα
 • Ιδέες που ξεχωρίζουν για την επιτάχυνση του κύκλου ανάπτυξης μικρών δραστικών μορίων με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (π.χ. τεχνητή νοημοσύνη για το σχεδιασμό νέων φαρμάκων και / ή προγνωστικά εργαλεία τοξικολογίας ...)

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά. Απευθυνθείτε στην εταιρία, εάν έχετε κάποια άλλη πρωτοποριακή ιδέα για το G4Ag (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Ποια είναι τα οφέλη για τις start-ups που θα επιλεχθούν;

 • Εξαιρετικός χώρος εργασίας για περίπου 6 μήνες (με δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας) στο κέντρο Life Hub Lyon της Bayer, που ανήκει στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας.
 • Συνεργασία με την Bayer γύρω από πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις
 • Συμμετοχή σε τρέχουσες ερευνητικές προκλήσεις με μοναδικές, συναρπαστικές και παρακινητικές ευκαιρίες συνεργασίας με την επιστημονική κοινότητα της Bayer
 • Υποστήριξη (εφόσον απαιτείται) στην προετοιμασία, υποβολή και καταχώριση πνευματικής ιδιοκτησίας /πατέντας (ΙΡ).
 • Δομημένο πρόγραμμα καθοδήγησης και συμβουλευτικής από ανώτερα στελέχη με εξειδίκευση και εμπειρία σε διάφορες πτυχές της διαχείρισης των επιχειρήσεων.

Πληροφορίες προς υποβολή:

Οι νεοσύστατες εταιρείες που επιθυμούν να υποβάλουν τις καινοτόμες ιδέες τους θα πρέπει να παρέχουν ένα project plan υψηλού επιπέδου το οποίο να εξηγεί:

 • Το πρόβλημα (τα προβλήματα) που πρέπει να επιλυθούν και την προτεινόμενη καινοτόμο λύση.
 • Με ποιο τρόπο η πρόταση τους μπορεί να αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Bayer, ώστε να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις που απασχολούν την εταιρία.
 • Ποιες είναι οι υπάρχουσες λύσεις στην αγορά και πώς διαφέρει η συγκεκριμένη πρόταση
 • Αναφορά στις δεξιότητες συνεργασίας και ομαδικότητας (προεραιτικό)

Πού πρέπει να υποβάλλετε αίτηση;

Όλες οι πρωτότυπες και έξυπνες ιδέες, σύμφωνα με το αντικείμενο της πρόσκλησης, μπορεί να υποβληθούν σε αυτό το link: https://innovate.bayer.com/what-we-offer/leveraging-digital-and-data-sciences-to-catalyze-new-discoveries-in-plant-protection

Οι υποψήφιες νεοσύστατες εταιρείες καλούνται να στείλουν μόνο μη εμπιστευτικές πληροφορίες.

Σημαντικές ημερομηνίες:

 • Προθεσμία υποβολής: 18 Νοεμβρίου 2018

 • Αναγγελία επιλογών: αρχές Δεκεμβρίου 2018


 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όραμα της Bayer για τη μοντέρνα γεωργία μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

Corp Logo BG Bayer Cross LType Basic 150dpi on screen RGB

Σχετικά Άρθρα

 • Γιάννουλη Λάρισας
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 2410-669107 & 2410-669108
 • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας