Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Coragen® 20SC για άμεση προστασία από την Καρπόκαψα!

FMC
Coragen® 20SC για άμεση προστασία από την Καρπόκαψα!

Η πολυβραβευμένη δραστική ουσία που περιέχει, το rynaxypyr®, διαθέτοντας ένα συνδυασμό πολύ σημαντικών χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων, έφερε πραγματική επανάσταση στον έλεγχο των λεπιδοπτέρων*.

Χάρη σε αυτό το μοναδικό προφίλ του, το  έχει πλέον κατακτήσει την 1 θέση ανάμεσα στα εντομοκτόνα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, και αυτό μέσα σε μόλις 12 χρόνια από την πρώτη του εμπορική κυκλοφορία 

Το Coragen® (Κόρατζεν) είναι εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για την καταπολέμηση της Καρπόκαψας, των Φυλλοδετών, των Φυλλορυκτών και της Οστρίνιας σε μηλιά και αχλαδιά.

CORAGEN® 20 SC - ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το Coragen® 20SC (Κόρατζεν), χάρη στην καινοτόμο δραστική ουσία rynaxypyr®, συνδυάζει ένα πλήθος ιδιοτήτων ιδιαίτερα σημαντικών για την προστασία της μηλιάς και της αχλαδιάς από την Καρπόκαψα:

 Υψηλή αποτελεσματικότητα που σχετίζεται με το συνδυασμό της δράσης του σε προνύμφες, αυγά & ακμαία.

► Άμεση προστασία της καλλιέργειας μετά την εφαρμογή γιατί προκαλεί την σχεδόν ακαριαία παύση της διατροφής των προνυμφών.

► Σταθερή αποτελεσματικότητα που δεν επηρεάζεται από αντίξοες συνθήκες θερμοκρασίας και έντασης φωτός.

► Αποτελεσματικό ακόμη και σε πληθυσμούς ανθεκτικούς σε παλαιότερα μη εκλεκτικά εντομοκτόνα επειδή ανήκει σε νέα χημική ομάδα με μοναδικό τρόπο δράσης.

► Σημαντική αντοχή στην έκπλυση από τη βροχή εξαιτίας της ισχυρής προσκόλλησής του στο φύλλο και της μεταφοράς του στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

► Σύγχρονο περιβαλλοντικό και τοξικολογικό προφίλ.

CORAGEN 2

ΣΕΒΑΣΜOΣ ΣΤΑ ΩΦEΛΙΜΑ EΝΤΟΜΑ

Με βάση τη χαμηλή του επίδραση* σε σημαντικά για τα μηλοειδή ωφέλιμα όπως τα Ανθόκορις (Anthocoris nemoralis), Πασχαλίτσες (Adalia sp. Coccinella spp.), Αρπακτικά ακάρεα (Amblyseius andersoni, Typhlodromus pyri) και άλλα, το Coragen® (Κόρατζεν) μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός CORAGEN 3προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης σε οπωρώνες με μήλα και αχλάδια (IPM).

Φαινόμενα όπως πληθυσμιακές εξάρσεις Τετρανύχων λόγω χρήσης μη εκλεκτικών σκευασμάτων παλαιότερης τεχνολογίας, δεν αναμένονται όταν το Coragen® (Κόρατζεν) χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας του.

* Πηγή: FMC και ανεξάρτητοι επιστημονικοί φορείς

CORAGEN 4

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε πλήθος δοκιμών (48) που έγιναν σε διαφορετικές συνθήκες και τοποθεσίες, η απόδοση του Coragen® (Κόρατζεν) ήταν σταθερά υψηλή & καλύτερη από αυτή των σκευασμάτων αναφοράς που χρησιμοποιήθηκαν στον πειραματισμό.

CORAGEN 5

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Η Καρπόκαψα είναι ο σημαντικότερος εχθρός στα μηλοειδή. Το όριο οικονομικής ζημιάς είναι πολύ χαμηλό και συχνά απαιτούνται αρκετοί ψεκασμοί μέχρι τη συγκομιδή για την καταπολέμησή της. Οι Φυλλορύκτες και οι Φυλλοδέτες, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ποσότητα της εμπορεύσιμης παραγωγής.

CORAGEN 6

Το Coragen® (Κόρατζεν) ελέγχει αποτελεσματικά αυτούς τους εχθρούς.

Για την καταπολέμηση της Καρπόκαψας, σε περιοχές με μέση ή υψηλή πίεση προσβολής, είναι σκόπιμο να γίνεται διπλή εφαρμογή του Coragen® (Κόρατζεν) στην 1η γενιά με την πρώτη εφαρμογή στην έναρξη της εναπόθεσης των αυγών και τη δεύτερη μετά από 14 ημέρες.

CORAGEN 7

TO CORAGEN® ΣΤΑ ΜΗΛΟΕΙΔH ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Το Coragen® 20SC (Κόρατζεν) είναι ένα νέας γενιάς εντομοκτόνο, το οποίο συνδυάζοντας την υψηλή αποτελεσματικότητα, το νέο πολύπλευρο τρόπο δράσης και τη σταθερότητα σε αντίξοες συνθήκες με τo σύγχρονο τοξικολογικό και περιβαλλοντικό προφίλ, αποτελεί τη νέα πρόταση της FMC για αξιόπιστη φυτοπροστασία, κατάλληλη για προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (IPM).

CORAGEN PINAKAS

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Είναι επίσης εγκεκριμένο για την καταπολέμηση του Πράσινου σκουληκιού, της Σποντόπτερα και του Ακανθώδους σκουληκιού σε Βαμβάκι, της Καρπόκαψας, Ανάρσιας στα Ροδάκινα, Νεκταρίνια, Βερίκοκα, της Γκραφολίτας στα Δαμάσκηνα, του Φυλλοκνίστη σε Πορτοκάλια, Μανταρίνια, Λεμόνια, Σατσούμα, Γκρέιπ-Φρούτ, της Καρπόκαψας σε Καρυδιές, της Καρπόκαψας και του Σκαθαριού στα Κάστανα, της Ανάρσιας στα Αμύγδαλα, της Ευδεμίδας και Κογχυλίδας στο Αμπέλι, του Δορυφόρου και της Φθοριμαίας στην Πατάτα, της Πυραλίδας, Σεζάμιας, Πράσινου σκουληκιού και Σποντόπτερας στο Καλαμπόκι & Γλυκό Καλαμπόκι, της Φθοριμαίας και του Πράσινου σκουληκιού στον Καπνό, της Καρπόκαψας, των Φυλλοδετών, της Οστρίνιας και των Φυλλορυκτών στην Κυδωνιά.


fmc line

RED SOLID

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας