Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Καταπολέμηση ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΥ σε καλλιέργειες μηλιάς και ροδακινιάς από την ANTHESIS

ANTHESIS
Καταπολέμηση ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΥ  σε καλλιέργειες μηλιάς και ροδακινιάς από την ANTHESIS

Αντιμετώπιση του ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΥ  με το ωφέλιμο αρπακτικό Amblyseius andersoni (Anderline) σε καλλιέργειες μηλιάς και ροδακινιάς από την ANTHESIS.

Η εταιρία Anthesis συνεχίζει δυναμικά και τον Ιούνιο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά  σε μηλοειδή και πυρηνόκαρπα στην τοποθέτηση του ωφελίμου Αmblyseius andersoni (εμπορικό όνομα Anderline ) για τον αποτελεσματικό έλεγχο ενός σημαντικού εχθρού, του τετρανύχου μέσα στα πλαίσια των προγραμμάτων φυτοπροστασίας της ANTHESIS μηδενικών υπολειμμάτων.  

Συνεταιρισμοί και Παραγωγοί σε συνεργασία με Γεωπόνους συναδέλφους έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου να τοποθετούν φακελάκια του ωφελίμου ιδιαίτερα σε χωράφια με ιστορικό πίεσης όπου στα παρελθόντα έτη έδωσε λύσεις εκεί που η συμβατική φυτοπροστασία δεν μπόρεσε να δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Η μέθοδος βρίσκει εφαρμογή στα σημαντικότερα παραγωγικά κέντρα μήλου και ροδακίνου καθώς τα οφέλη είναι πολλαπλά, ήδη από την πρώτη χρονιά εισαγωγής τους.

ANDERline PANT C 431 186 NoLine

Αναλυτικότερα:

► εύκολη τοποθέτηση με χρήση ειδικών φακέλων (CRS sachets) και γρήγορη εγκατάσταση των ωφελίμων.

► συνεχής δραστηριότητά τους ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν (είναι δραστήρια σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών 5⁰C εως 40⁰C).

► λόγω της μείωσης επεμβάσεων με μη συμβατικά προς τα ωφέλιμα έντομα εντομοκτόνα, παρατηρούνται: α) αύξηση του πληθυσμού και άλλων φυσικών εχθρών και η διατήρηση μιας γενικότερης ισορροπίας της ωφέλιμης πανίδας μέσα στις καλλιέργειες, β) αποτελεσματικότερη διαχείριση της ανθεκτικότητας των τετρανύχων και των ακάρεων.

► Περιορίζεται ο αριθμός των δραστικών ουσιών που ανιχνεύονται στις αναλύσεις υπολειμματικότητας αλλά και ο αριθμός των εφαρμογών προς τη συγκομιδή που τα τελευταία χρόνια είναι ζητούμενο από τους καταναλωτές και τα κέντρα εμπορίας.


Για περισσότερες πληροφορίες οι Γεωπόνοι της Anthesis θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν

Anthesis final logo 2017

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας