Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα έρευνα θέλει το Isonet-T αποτελεσματικό όσο τα χημικά φυτοπροστατευτικά

ANTHESIS
Νέα έρευνα θέλει το Isonet-T αποτελεσματικό όσο τα χημικά φυτοπροστατευτικά

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Applied Entomology and Zoology με τίτλο «Efficacy of mating disruption compared with chemical insecticides for controlling Tuta absoluta (Lepidoptera: Gelechiidae) in Kuwait» το Isonet-T (στην εγκεκριμένη δόση) παρουσιάζεται το ίδιο αποτελεσματικό με συμβατικά προγραμματα ψεκασμών.

Στην συγκεκριμένη έρευνα, για να μελετηθεί η αποτελεσματικότητα της μεθόδου Παρεμπόδισης Σύζευξης για τον έλεγχο της Tuta absoluta, επιλέχθηκε το προϊόνIsonet-T, καθώς είναι ο σημαντικότερος εκπρόσωπος παρεμπόδισης σύζευξης του εν λόγω λεπιδοπτέρου.

ISONET T

Στα παρακάτω διαγράμματα φαίνεται η επιτυχία της μεθόδου καθότι οι στοές στα φύλλα αλλά και οι προσβεβλημένοι καρποί είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε χειμερινή αλλά και καλοκαιρινή φύτευση.

Αν και το Isonet T είναι εξίσου αποτελεσματικό με συμβατικά προγράμματα ψεκασμών, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως συμπληρωματικό μέτρο σε προγράμματα φυτοπροστασίας, που σε συνδυασμό με τους ψεκασμούς και τις λοιπές επεμβάσεις ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εξάρσεων των πληθυσμών της Τούτα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη οικονομική ζημιά στην καλλιέργεια.

1.1

2.2


 ANTHESIS LOGO TRANSPARENT

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας