Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

H Προστασία της Ελιάς κατά τον λήθαργο

Κ&Ν Ευθυμιάδης
H Προστασία της Ελιάς κατά τον λήθαργο
Στις περισσότερες ελαιοκομικές περιοχές της Ελλάδας είναι σε εξέλιξη η συγκομιδή τόσο της επιτραπέζιας όσο και της ελαιοποιήσιμης Ελιάς. Ωστόσο, η συγκομιδή δεν αποτελεί το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου αφού οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην καλλιέργεια μετά από αυτή είναι εξίσου σημαντικές.

Μολονότι οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν ευνοούν γενικά την εκδήλωση ασθενειών στην Ελιά, σε ήπιους χειμώνες, φυτοπαθογόνα όπως το Κυκλοκόνιο μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις των οποίων η επίδραση θα φανεί κατά τη νέα καλλιεργητική περίοδο και ειδικότερα την άνοιξη. Επίσης, οι βροχές και ο υγρός καιρός κατά το χειμώνα συντελούν στην απελευθέρωση σπορίων των μυκήτων αλλά και τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που δύνανται να προκαλέσουν μολύνσεις στις πληγές που:

✔ σχηματίζονται κατά τη συγκομιδή από τα ραβδιστικά.

✔ προκαλούνται από χαλάζι ή παγετό.

✔ οφείλονται στις τομές του κλαδέματος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, γίνεται σαφές πως η προστασία των ελαιόδενδρων κατά την περίοδο του ληθάργου, είναι κομβικής σημασίας στην διατήρηση υγειών και παραγωγικών δέντρων. Η πιο συνηθισμένη και αποτελεσματική μέθοδος προστασίας είναι η προληπτική εφαρμογή χαλκούχων σκευασμάτων.

Η Κ&Ν Ευθυμιάδης, στο στάδιο του ληθάργου της Ελιάς προτείνει την χρήση του χαλκούχου φυτοπροστατευτικού σκευάσματος NORDOX 75 WG.

To NORDOX 75 WG είναι ανόργανο (χαλκούχο) μυκητοκτόνο με προστατευτική δράση και με μεγάλη αντοχή στο ξέπλυμα από τη βροχή. Το μοναδικό χαλκούχο μυκητοκτόνο με δραστική ουσία το Οξείδιο του Χαλκού. Η μορφή τυποποίησής του είναι Βρέξιμος Κόκκος.

1

6

Χαρακτηριστικά - Οφέλη

► Υψηλή συγκέντρωση ιοντικού χαλκού (75%) – Υψηλή προστασία σε μικρές δοσολογίες

► Πολύ μικρό σωματίδιο (1,2μm) – Εξαιρετική καλυπτικότητα

► Ισχυρή πρόσφυση στη φυλλική επιφάνεια – Αντοχή σε ξέπλυμα από βροχή

► Μορφή τυποποίησης WG - Ευκολία χρήσης

► Σταδιακή και σταθερή αποδέσμευση ιόντων χαλκού – Μεγάλη διάρκεια δράσης


 logo 2020 tagline

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας